Vučenović zadovoljna prikazanim: "Ovo mi je prekretnica za ovu godinu, verujem da ću biti bolja"

Srpska atletičarka nije se plasirala u finale bacanja koplja

  • 3
Marija Vučenović, Balkanijada Smederevo, Atletika Foto: Nikola Tomić

Nije uspela Marija Vučenović da se domogne finala u disciplini bacanja koplja na Olimpijskim igrama u Tokiju. Hitac od 58,93 metara bio je dovoljan za deveto mesto u njenoj kvalifikacionoj grupi, što nije bilo dovoljno za završnicu.

Ipak, bez obzira na sve, naša atletičarka ističe da je zadovoljna prikazanim u Japanu i kaže da joj je ovo bila prekretnica za tekuću sezonu.

- Dala sam sve od sebe. Sve što sam imala ovog jutra. Ovo mi je samo prekretnica za ovu godinu, ove sezone sam se osposobila da treniram kako treba. Verujem da ću naredne godine da budem bolja, a onda najbolja – rekla je Vučenovićeva medijima u Japanu.

Kaže da je bilo problema sa spavanjem u Tokiju, zbog prilagođavanja na vremensku razliku između Srbije i Japana koja iznosi sedam sati.

- Danas sam morala da ustanem u pet sati… Ali, ajde... Neću da se žalim, nemam nikakve izgovore. To je to. Mislim da je trebalo kao Ivana Španović da dodjem malo kasnije u Tokio, pa me tek sad uhvatilo nespavanje. Legnem u devet, a zaspim tek u jedan. Sa celokupnim učešćem sam zadovoljna, dala sam sve od sebe – dodaje naša atletičarka.

Problem je predstavljalo i to što njen trener, Feđa Kamasi nije mogao da bude sa njom.

- Žao mi je što nije tu, dao bi mi malo podrške, adrenalina i saveta… Danas nisam imala onu svežinu, ali dobro sam trenirala. Od poslednjeg takmičenja sam imala problema sa tetivom, samo sam sa trave bacala, nisam radila zalet. Možda je i to imalo malo uticaja – zaključila je Vučenović.

Video: Šteta! Španović ostala bez medalje u dramatičnom finalu, odličje joj izmaklo za šest centimetra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    3. avgust 2021 | 08:08

    Ubuduće, ko god nema bar peti razultat u svetu, nema šta da traži na olimpijadi.Nema ova država para na bacanje.

  • Lord

    3. avgust 2021 | 09:29

    Trebala sam ovo,mogla sam onako - ovi nasi bas nisu normalni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA