Pada rekord iz Rija: Evo kako Srbija može do 10+ medalja i ko su nam najveći aduti do kraja OI

Posle sjajnog 12. dana u Tokiju došli smo sjajnu situaciju da dođemo do dvocifrenog broja medalja

  • 21
Odbojkašice Srbije, košarkašice  Srbije, vaterpolisti Srbije i karatistkinja Jovana Preković Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Tanja Valič

Srpski sportisti osvojili su do sada na Olimpijskim igrama u Japanu šest medalja od čega jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane. Poslednju je doneo rvač Zurab Datunašvili, koji je u borbi za bronzu pobedio Hrvata Ivana Kukleka.

Nakon lošeg dana kada je Ivana Španović ostala za šest centimetara bez medalje, usledile su lepše vesti za naše sportiste. Borićemo se za medalje u svim kolektivnim sportovima na kojima učestvujemo, pošto su košarkašice, odbojkašice i vaterpolisti izborili polufinale.

Takođe, kajakaši su bili sjajni, Strahinja Stefanović je obezbedio polufinale u disciplini K1 - 200, kao najbolji u svojoj kvalifikacionoj grupi. Takođe, je u polfuinale prošla i Milica Novaković u disciplini K1 - 500 metara, gde je imala ukupno četvrto najbolje vreme od svih i jasno je da može da se umeša u borbu za medalje.

Atletsku medalju će pokušati da donese Armin Sinančević, koji se plasirao u finale bacanja kugle i u noći između četvrtka i petka će od 04.05 da se bori za medalju.

Olimpijske igre 2020, Tokio, vaterpolo reprezentacija Srbije Od njih se medalja očekuje: Vaterpolisti Srbije Foto: Tanjug/AP

Adut je i karatistkinja Jovane Preković, koja se takmiči 6. avgusta.

Da bismo prestigli broj medalja u Riju potrebne su nam još tri medalje, a realne su šanse i da broj medalja bude dvocifren. U igri je još sedam medalja, nadajmo se da će nas naši sportisti obradovati u nastavku Olimpijskih igara!

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrke

    4. avgust 2021 | 15:57

    Prekinite da baksuzirate više, sve ste ih dizali u nebesa pa smo pali brže nego što smo poleteli, te Nole, te košarkaši, te Španovićka itd... Ćutite više dok se ne završi pa ćemo posle da pričamo.

  • hm

    4. avgust 2021 | 14:50

    Molimo vas da prestanete da pisete ovakve gluposti. Svi oni za koje ste pricali da su garantovane medalje nisu osvojili nista, a pokazali su se potcenjeni sportisti. Pisite malo o njima. Do ove bronzane medalje niko nije cuo za Zuraba. Sram vas bilo

  • Brundo

    4. avgust 2021 | 15:28

    Evo ih, ponovo pocinju mediji da sire euforiju.Polako ljudi, prvo skoci pa reci hop.Pravite razanj dok je zec u sumi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA