≫ 

Ćao, nema više: Odlazak najpoznatije košarkaške braće

Pau i Mark Gasol objavili povlačenje iz nacionalnog tima

  • 0
Mark i Pau Gasol

Foto: MN Press

Španski košarkaši braća Pau (41) i Mark Gasol (36) završili su reprezentativnu karijeru. Oni su se oprostili porazom od SAD u četvrtfinalu Olimpijskih igara 95:81

Pau je reprezentaciju napustio u 42. godini, posle 20 godina tokom kojih je osvojio 11 trofeja.

- Vreme je da se povučemo iz ove atrakcije, da nove generacije stupe na scenu, da uživaju i stiču svoja iskustva -rekao je Mark i dodao:

- Petnaest godina uspeha, nije loše petnaest godina emocoka, truda, ljubavi. Mnogo je godina i iskustva i ne postoji samo jedna koja bi definisala sve ovo - ispričao je Mark.

Pau je dodao:

- Bez obzira na rezultat u poslednjoj utakmici, ovo je sjajan tim. Štata što nismo mogli da pobedimo. Razgovaraću sa porodicom o sledećem koraku, da li da nastavim da igram košarku ili da tražim nove izazove - objasnio je sjajni centar.

Mark i Pau Gasol

Foto: MN Press

Istovremeno i Mark Gasol mlađi brat Paua se povukao iz nacionalnog tima koji je sa "Furijom" po dva puta bio šampion Evrope i sveta, poslednji put pre dve godine u Kini.

 

Pau ima jednu titulu šampiona sveta, 2006. u Japanu, ali tri evropska zlata, dok obojica imaju po dva olimpijska srebra.

Video: Mark Gasol izjavom posle finala objasnio neuspeh Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA