≫ 

Marina sa osmehom posle meča: "Da jedna mala Srbija pobedi Kinu! Vau, to će ostati za sva vremena"

Srbija u polufinalu čeka Amerikanke ili Australijanke

  • 13
Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020, košarkašice Srbije Foto: Tanjug/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Kine (77:70) u četvrtfinalu Olimpijskih igara posle ogromnog preokreta koji smo videli u poslednjih deset minuta igre. Imale su naše devojke zaostatak od devet poena, ali su taj period otvorile na pravi način i vrlo brzo su se vratile u igru i na kraju trijumfovale.

Selektorka Marina Maljković očekivano je bila presrećna posle pobede. U razgovoru za RTS po okončanju meča istakla je da njene devojke nisu još završile posao u Tokiju.

- Imale smo ogromnu želju da pokažemo da nismo još rekli ono naše, našu poslednju reč, da nećemo da završimo ovde. Koliko god smo igrali ružnu košarku, gubili lopte, pravili greške, pokazali smo da je to što krasi ovaj tim zajedništvo i energija i sigurna sam da su sve moje košarkašice to rekle. U nekim momentima je zaista teško, Olimpijske igre su teško takmičenje, najteže psihološki, posebno ako dolaziš sa osvojenom medaljom – rekla je Marina.

Potom se osvrnula na to koliku veru ima u svoje košarkašice, istakavši da mogu da pobede bilo koga kada im je dobar dan.

- Imali smo mi određenih problema, Sonja je imala kovid... Niko nije kukao, nismo mnogo pričali o tome, ne tražimo alibi nikada. One su shvatile poruku, znaju da verujem do kraja u njih. Mogu da pobede svakog kada ovako igraju.

Zaključila je da je neverovatno da je jedna Srbija od 7.000.000 stanovnika uspela da savlada Kineskinje, koje su najbolje u poslednjih 15 godina.

- Uz Japan, to je najjača ekipa u Aziji. To su mnogo jaki timovi, ovo je ponajbolja selekcija Kine u poslednjih 15 godina. Ovo je danas bio tim kao jedan u svakom momentu. Ženska košarkaška reprezentacija je to dokazala, u pobedi protiv Španije u Valensiji. Jedna mala Srbija da pobedi Kinu, vau, to će ostati za sva vremena. Kada se osetim to u njima, to se oseti u vazduhu. Ako ovako izađu, i časno da izgube, ja ću im čestitati – zaključila je Maljković.

Video: Selektorka Maljković: Srbijo, ovo je moj zlatni vidovdanski tim, ove devojke su uzori!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA