Vasić i Bruks uglas: "Pokušaćemo da napravimo nemoguće, to smo do sada uglavnom i uspevale!"

Srpske košarkašice će najverovatnije na SAD u polufinalu

  • 0
Srbija - Kina

Foto: Tanjug / AP

Veliki uspeh za srpsku žensku košarku u Tokiju! Naše devojke su noćas u četvrtfinalu posle preokreta pobedile reprezentaciju Kine (77:70), pa tako u polufinalu čekaju boljeg iz meča Australija – SAD u kojem Amerikanke već u ranoj fazi meča imaju veliku prednost.

Posle velike pobede, Jelena Bruks koja je odigrala kapitenski i predvodila tim u prve tri deonice, imala je samo reči hvale uz poruku za navijače koji su se jutros probudili rano kako bi ih gledali.

- Sve je došlo kad je najviše trebalo, sve se sklopilo. Mi smo imale pad u trećoj četvrtini, ali ne može da se gleda utakmica u Srbiji u tri ujutru i da se gleda sa uživanjem. Mora malo, kad su se već probudili ljudi, da bude malo tenzije – rekla je Bruks.

Težak je bio termin za igranje, ali su naše devojke uspele da se trgnu kada je to bilo potrebno i da ostvare pobedu.

- Naša timska igra je odradila svoje. Ja sam mama, volim ove jutarnje termine izgleda. Meni te utakmice od devet ili deset odgovaraju. Šalim se. Stvarno je teško igrati u ovo vreme, koliko god da smo se navikli, teško je za svakog sportistu, jer ovde kad smo u sali gde je mračno, nemamo predstavu koje je vreme. Skroz je neki kontrast. Probudile smo se u poslednjoj četvrtini i nismo dopustili Kini da pomisli da može da pobedi – zaključila je kapitenka našeg tima.

Čekali smo da se Sonja Vasić oporavi od kovida, a ona nam je uzvratila magičnom partijom protiv Kine. Dokazala je da je najbolja kada je to potrebno.

- Ne znam, ne verujem da je to tako. Iskreno, u svim ovim utakmicama trudimo se da čuvamo jednoj drugoj leđa. Jelena nas je danas vukla tri četvrtine, a onda kada smo videli da su napravile taktičku korekciju na njoj, Anči i ja smo videle da imamo prostora, da preuzmemo odgovornost. Nećemo na ovom turniru videti Sonju Vasić i Sonju Vasić, ali najbitnije je da smo pobedile, da smo dokazale koliko mi igramo ovo srcem, koliko sve ovo nama znači. Mislim da pravimo dosta greški, ali da je to sve iz najbolje namere, iz brzopletosti. Imamo još dve utakmice, koje sa ovakvom borbenošću možemo da dobijemo – rekla je Vasić.

Kaže da će njene saigračice pokušati da naprave nemoguće u polufinalu.

- Niko nije verovao da smo mi danas favoriti, svi su nas otpisali pre utakmice. Pustili smo da pričamo za sebe kao ekipa, videćemo ko će nam biti protivnik u polufinalu, da napravimo nemoguće, ali mi smo uglavnom nemoguće do sada i uspevale samo – zaključila je Sonja.

Video: Šta znači Ivanina izjava videću za dalje: Još je u šoku, za nju ni Pariz 2024. nije daleko

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA