Šta smo to gledali: Dve Amerikanke trčale brže od aktuelnog svetskog rekorda, ponovo luda trka na OI

U istoj disciplini u muškoj konkurenciji sinoć smo gledali pravu feštu

  • 5
Sidni Meklaflin

Foto: Tanjug / AP

Ni ovaj atletski dan nije protekao bez obaranja barem jednog svetskog rekorda. Iako danas nismo imali priliku da gledamo nijednog takmičara iz Srbije u ovom sportu, ostali su se potrudili da nam naprave izuzetan ugođaj.

Ono što se možda i najviše očekivalo jutros bilo je finale trke na 400 metara sa preponama za žene, gde smo juče u muškoj konkurenciji videli obaranje svetskog rekorda u trci koja će se godinama prepričavati.

I dame su rešile da naprave ludnicu, pa je pobednica Sidni Meklaflin iz SAD postavila novi svetski rekord u vremenu 51,46 sekundi, a interesantno je da je baš kao i kod muškaraca još jedna devojka trčala brže od prethodnog svetskog rekorda. Srebrna, Dilajla Mohamed je istrčala trku za 51,58 sekundi, što je njen najbolji rezultat u karijeri.

Treće mesto i bronza pripale su Holanđanki, Femke Bol koja je sa 52,03 sekunde postavila evropski rekord, dok je četvrtoplasirana Džaniv Rasel sa Jamajke postavila svoj lični rekord vremenom 53,08 sekundi, ali je ostala bez postolja.

Dodajmo još da je Amerikanka, Ana Kokerel diskvalifkovana i da je samo sedam takmičarki završilo finalnu trku. Uostalom, pogledajte snimak na kojem je ispisana nova istorija atletike.

 

Video: Pitali smo Paspalja Greg Popovič ili Željko Obradović, jedva je odgovorio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA