≫ 

Bravo, devojke! Odbojkašice Srbije u polufinalu OI: Ženski Ivan Miljković "bombardovao" Italijanke

Tijana Bošković je izdominirala sa 24 poena i bila je ključni faktor naše reprezentacije!

  • 23

Odbojkašice Srbije uspele su da obezbede prolaz u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su u četvtrfinalnom meču savladale Italiju sa 3:0, po setovima 25:21, 25:14, 25:21, a rival u borbi za finale biće reprezentacija SAD-a, koja je nešto ranije slavila protiv Dominikanske Republike.

Aktuelni evropski i svetski šampion, reprezetnacija Srbije uspela je da dođe na korak od ponavljanja rezultata postignutog u Riju pet godina ranije, tada su naše devojke igrale u finalu, gde su uspele da se okite srebrnom medaljom.

Italija, sa Egonu kao predvodnicom, važila je za teškog rivala i ekipu koja bi trebala propisno da namuči naše devojke, međutim, situacija na terenu to nije pokazala.

Trebalo je vremena našim devojkama da se uigraju, što je pokazao prvi set, da bi nakon toga "sve išlo po loju". Drugi set je pokazao nadmoć Srbije, dok je u trećem bilo malo oscilacija.

Tijana Bošković je bila nerešiva enigma i time je podsetila sve ljubitelje odbojke na partije njenog muškog kolege Ivana Miljkovića koji je teroriao odbrane širom odbojkaških parketa u dresu nacionalnog tima. Ona je meč završila sa neverovatna 24 poena.

Olimpijske igre 2020 Tokio, odbojkašice Srbija Brazil Foto: Tanjug/AP

Prvi set je doneo ono što se i očekuje od ove utakmice - derbi egal meč. Igralo se poen za poenom sve do 20:20, kada Srbija prvi put pravi seriju od četiri poena i dolazi do isto toliko set lopti. Uspele su Italijanke da sačuvaju jednu, ali kod druge nije bilo spasa. Srbija je osvojila prvi set sa 25:21.

Drugi set je doneo skroz drugačiju sliku, Srbija je od samog početka nametnula svoj ritam i veoma lako je došla do osetnije prednosti od nekoliko poena. Prednost su održavale, a u samom finišu su napravile i veoma veliku prednost, te su set završile sa 25:14.

Treći set je doneo otpor Italije, međutim, to je potrajalo samo do polovine seta, kada je Tijana ponovo zaigrala u svom prepoznatljivom stilu i donela je Srbiji novu pobedu i novu priliku za osvajanje neke od medalja na Olimpijskim igrama.

Srbija - Italija 3:0 (25:21, 25:14, 25:21)

Srbija: Buša 4, Popović 6, Mirković, Mihajlović, Ognjenović 4, Bjelica, Aleksić, Rašić 10, Popović, Bošković 24, Milenković 6, Blagojević.

Italija: Sorokaite, Malinov 1, De Đenaro, Foli 2, Oro 1, Boseti 6, Čirikela 1, Danezi 6, Far 2, Pietrini 7, Sila, Egonu 16.

Video: U Tokiju se ori Ti moje zlato: Srpske odbojkašice se za utakmicu spremale uz hit Milice Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    4. avgust 2021 | 10:24

    Idemo KRALJICEEEEEEE

  • Bravo

    4. avgust 2021 | 10:50

    Raj za oči!!!Samo nastavite ovako!!!👌

  • Putin R.S

    4. avgust 2021 | 10:29

    Opametite se i nemojte toliko da prenagljujete sa hvalospevima jer ima jos dosta da se igra. Idemoooo devojke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA