≫ 

Kako izgleda olimpijski kompleks u Riju 5 godina kasnije? Kao horor film, nedostaju mu još čudovišta

Gotovo kao po pravilu da nakon što se završe jedne OI organizatori i lokalne vlasti kao da zaborave na svu tu infrastrukturu, koja polako pod zubom vremena počne da propada, zarasta, da se ruši, iako deluje kao nešto što ne bi smelo da se ne iskoristi u budućnosti za mnoge druge namene i da novac koji je uložen u izgradnju ne sme biti baš tako uludo bačen

  • 1

U Tokiju se ušlo u samu završnicu Olimpijskih igara koje će se završiti u nedelju.

Čudne su bile kompletne ove igre u Tokiju usled pandemije koronavirusa zbog koje su i bile odložene za godinu dana, pa zato je prošlo pet godina od prethodnih Olimpijskih igara koje su bile održane u Rio de Žaneiru.

I uvek kada se održavaju nove Olimpijske igre nekako se prisećamo prošlih, a jedna od čestih tema je kako izgleda olimpijski kompleks, Olimpijsko selo, hale, borilišta i stadioni na kojima su se pre samo nekoliko godina takmičili najbolji sportisti i sportistkinje sveta.

A po pravilu kao da nakon što se završe jedne OI organizatori i lokalne vlasti kao da zaborave na svu tu infrastrukturu, koja polako pod zubom vremena počne da propada, zarasta, da se ruši, iako deluje kao nešto što ne bi smelo da se ne iskoristi u budućnosti za mnoge druge namene i da novac koji je uložen u izgradnju ne sme biti baš tako uludo bačen.

Takva sudbina nije zaobišla ni kompleks u Riju koji je prethodnih dana sniman i dronom i sa zemlje, a malo je reći da izgleda kao scenografija za neki horor ili apokaliptični film. Takoreći, samo iščekujete da neko čudovište iskoči od nekuda.

Parkovi su zarasli u visoku travu, korov na sve strane, čak je probio i beton na šetalištima, drveće je izraslo iz zidova i svu da okolo, enterijer hala je potpuno zapušten. Slomljena vrata i ostala stolarija, toaleti potpuno porazbijani, voda izbija sa svih strana...

Kroz ovu sada pravu džunglu retko ko i sme da se usudi da prošeta.

Kako izgleda ovaj kompleks u Riju možete pogledati na snimku na početku teksta.

Inače, Rio je samo jedan od gradova koji je doživeo istu sudbinu kao i mnogi pre. Olimpijski kompleksi u Atini, Pekingu, Londonu, Atlanti, Sidneju...

Ipak, znamo kakvi su Japanci i to nam uliva veru da nakon što se završe Igre u Tokiju, arene, smeštaj, olimpijsko selo, kompleksi i stadioni neće doživeti istu sudbinu.

Video: Zlatne devojke posetile Telegraf: Milica i Tijana nam otkrile kako su se kovale medalje na OI

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arkan

    5. avgust 2021 | 14:44

    Efekat pranje novca.. sve imas u tim gradovima da se odrzi OL ali negde mora da se re-investiraju pare, da nebi nekom 3 palo na oku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA