Otkriveno žarište korona virusa na Olimpijskim igrama, oboren rekord po broju zaraženih

Kako se Igre bliže kraju, sve je više obolelih

  • 5
Olimpijske igre, korona virus

Foto: AP/Tanjug

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da je još 31 osoba povezana sa takmičenjima pozitivno testirana na kovid-19, čime je postavljen rekord drugi dan zaredom,a ukupan broj infekcija od početka jula povećan je na 353.

Prema saopštenju Organizacionog komiteta, jedan od novopotvrđenih slučajeva je grčki takmičar u umetničkom plivanju, a među 12-članom ekipom te zemlje do sada je ukupno njih šest pozitivno testirano na kovid-19, što je po mišljenju komiteta izbijanje žarišta, prenosi Kjodo.

Grčki umetnički plivači su u početku boravili u Olimpijskom selu, ali su svi kasnije preseljeni u izolacione objekte, nakon čega su šestorica kod kojih je test pozitivan ostali u hotelskim sobama rezervisanim za slučajeve kovid-19, dok se preostalih šest vratilo kući juče, saopštio je portparol Organizacionog komiteta Masanori Takaja.

Današnji potvrđeni slučajevI uključuju i 16 radnika, sedam zvaničnika povezanih sa Olimpijadom, tri predstavnika medija, dva službenika Organizacionog komiteta i dva volontera, a od 31 njih, 23 su japanski državljani.

Podaci koje dostavljaju organizatori pokazuju da je većina potvrđenih slučajeva na Igrama posljednjih dana uključivala japanske radnike koji nisu stanovnici Olimpijskog sela.

Delovi Japana i glavni grad Tokio trenutno su pod vanrednim stanjem kao deo mera u borbi sa novim talasom kovid 19 infekcija, a i u glavnom gradu kao i širom zemlje broj potvrđenih slučajeva u sredu je dostigao još jedan rekord.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    5. avgust 2021 | 09:04

    Meni kao prosečnom intelektualcu neopterećenom teorijama zavere ipak se nameće pitanje kako je došlo do tolike zaraženosti kad nije bilo publike?

  • Gaga

    5. avgust 2021 | 14:24

    Duboka drzava kao nekada Hitler

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA