Dete od 14 godina izvelo najbolji skok u vodu u istoriji Olimpijskih igara, sve sudije dale desetke!

Olimpijske igre u Tokiju su stvarno prepune čuda...

  • 0
Kvan Hongčan Foto: AP/Tanjug

Kina nas je sve navikla na vrhunske sportiste i njihove izuzetne performanse, ali skakačica u vodu iz ove zemlje, mlada 14-godišnja Hongčan Kvan ušla je u istoriju ovog sporta kao prva osoba koja je uspela da napravi tri savršena skoka na Olimpijskim igrama, te je tako oduvala konkurenciju u borbi za zlatnu medalju.

U dva navrata je dobila sve desetke od strane sudija, dok je jednom jedan sudija dao 9,5, ali se taj rezultat nije računao, pa je se i taj skok računa kao savršen.

Skokovi u vodu su uz gimnastiku jedan od najelegantnijih sportova gde se vodi računa o najsitnijim detaljima, jer i najmanja greška može oduzeti poene koji kasnije mogu presuditi u trci za medalju.

Zato su tehnika i izvedba kod Hongčan Kvan bili na besprekornom nivou. Mlada Kineskinja je u prvom skoku imala rezultat od 82.50 poena, što je bilo dovoljno da se nađe na prvoj poziciji sa Žuksi Čen, devojkom koja takođe dolazi iz Kine.

Međutim, ono što je usledilo u drugoj rundi je udaljilo Kvan daleko od svih ostalih takmičarki - uspela je da napravi savršen skok, sve ocene sudija su bile najviše moguće (10 poena).

 

Da ovo nije bilo slučajno, Kvan je pokazala i u četvrtoj seriji kada je napravila još jedan besprekoran skok, kada je takođe dobila sve same desetke.

Konačno, poslednja serija je donela još jedan težak skok devojčice iz Kine, tada je samo jedan sudija pokazao 9.5, dok su svi ostali ponovo dali ocenu 10.

Takmičenje je završeno, Kvan se našla na prvom mestu sa 466.20 poena, dok je prva iza nje, Čen Žuksi, imala 41 poen manje, a devojka koja je uzela bronzu Melisa Vu je imala čak 100 poena manje od proplasirane Hongčan Kvan.

Video: Ovako govori sportistkinja: Emotivna Jovana Brakočević o Maji Ognjenović i Tijani Bošković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA