≫ 

Otišli u Tokio sa pet takmičara i osvojili tri medalje

Olimpijski tim San Marina je možda i najuspešniji u Tokiju s obzirom na broj takmičara

  • 2
Myles Nazem Amine

Foto: AP/Tanjug

Olimpijski tim San Marina je u Tokiju najpre ušao u istoriju, pošto je strelkinja Alesandra Perilli osvojila prvu olimpijsku medalju u zemlji.

Perilli je osvojila bronzanu medalju u finalu gađanja žena u trapu, pridruživši se Slovakinji Zuzani Stefecekovoj (zlato), koja je postavila olimpijski rekord sa 43 pogođena cilja, i Amerikanki Kaile Brovning (srebro).

Nakon 61 godine, San Marino, sa oko 34.000 stanovnika, ostvarilaoje svoj san, postavši najmanja država u istoriji koja je osvojila olimpijsku medalju.

Nacija se prvi put takmičila na Olimpijskim igrama 1960. u Rimu. Igre u Tokiju 2020. po 25. put šalju sportiste na Olimpijske igre.

 

Ali to nije sve, posle nje osvojene su još dve medalje srebro i bronza, pa je tako San Marino sa pet takmičara osvojio tri medalje. Pored Perili srebro je osvojeno u streljaštvu u miksu u trapu, kao i bronza u rvanju u kategoriji do 86. kilograma.

Video: Tri najveće greške pred finale u atletici: Emir Bekrić zna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA