"Japanci su radni, ali su puno godina iza nas": Perkovićeva razočarana organizacijom Igara u Tokiju

Najbolja hrvatska atletičarka sumirala utiske po povratku u domovinu

  • 4
Sandra Perković

Foto: AP/Tanjug

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković po povratku sa Olimpijskih igara u Tokiju gde nije uspela da dođe do medalje, iznela je silne kritike na račun organzatora takmičenja.

Sandra je hrvatskim medijima rekla da su se sportisti u Tokiju osećali "kao u kavezu" i "kao cirkusanti na praznom stadionu".

- Krenuli smo s velikim očekivanjima, ne po pitanju mog rezultata, već po pitanju uslova koji su tamo vladali. Imali smo velikih problema sa organizacijom treninga. Tri meseca pre Rio de Žaneira kazali su nam da je tako haos, ali opet su tamo vladali tri puta gori uslovi nego u Japanu.

Za Japance kaže da su pali na ispitu organizacije jednog ovako velikog sportskog događaja.

- Gledamo ih kao da su organizovani kao Švajcarska, a oni su puno godina iza nas. Radni su, ali organizacija je bila ispod najviših standarda. Čekali smo obroke po 40 minuta na najvećoj vrućini, nismo se smeli kretati po olimpijskom selu i videlo se kako entuzijazam kopni kod velikog broja sportista. Osećali smo se kao da smo u zatvoru, psihološki su to uslovi koji su uticali na sve nas koji smo bili u Tokiju. Osećali smo se kao cirkusanti na praznom stadionu koji prima 65.000 gledalaca, dok su na fudbalskom prvenstvu Evrope stadioni bili puni. Za nas u Tokiju to je izgledao kao da smo na groblju, iako su to teške reči, ali nije to puno bolje izgledalo. Naravno, to nije razlog mog posrtanja u borbi za medalju, na meni je bilo da se spremim na sve uslove na najbolji mogući način - kazala je najbolja hrvatska atletičarka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQQ

    6. avgust 2021 | 06:52

    Da je osvojila zlato bili bi najbolji organizatori.

  • Stockholm

    6. avgust 2021 | 04:43

    Ocigledno da nije sva svoja posle ne osvojene medalje🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️u kavezu i bez publike🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️pa nije Japan umislio i izmislio koronu,hm😏

  • Srbija

    6. avgust 2021 | 15:24

    Iza hrvatske??? Hahahahahaha😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA