≫ 

Zlatooo! Jovana Preković posle velike drame postala olimpijska šampionka!

Srpska karatistkinja je napravila neverovatan uspeh u Tokiju!

  • 63
Jovana Preković, Olimpijske igre Tokio 2020, Olimpijada Foto: Tanjug/AP

Srpska karatistkinja Jovana Preković uspela je da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Jovana je u finalnom meču bila bolja od Ksiaoj Jin iz Kine, a ovo je ujedno bila i repriza finala Svetskog prvenstva iz Madrida, kada je naša devojka takođe slavila i osvojila zlatnu medalju, pa je sada došla do "duple krune" i trenutno je vlasnica dve najprestižnije nagrade na svetu!

Naša karatistkinja je ovom pobedom ušla u istoriju Olimpijskih igara kao prva devojka, a verovatno i poslednja, koja je osvojila zlato u karateu, jer je ovaj sport dobio "vajld-kard" za takmičenje u Tokiju, dok već u Parizu neće biti na repertoaru.

Bravo, Jovana!

Tok Jovaninih borbi:

14:37 - JOVANA PREKOVIĆ JE NOVA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA U KARATEU! Slavi Srbija drugo zlato na ovim Olimpijskim igrama!

14:04 - To je to! Jovana Preković uspela je da savlada Mervu Čorban sa 2:0 i na taj način je zakazala duel sa Ksijaoj Jin.

13:55 - Imamo i prvog polufinalistu, to je Ksijaoj Jin iz Kine koja je zbog Hantei uspela da savlada Egipćanku iako je 1:1. Hantei - većinska odluka sudija.

13:48 - Kreće prvi polufinalni meč : Ksijaoj Jin protiv Điane Lofti.

13:36 - Zbog takmičenja u muškoj 'Kati' došlo je do pomeranja termina polufinalnih borbi u ženskoj konkurenciji Kumitea, gde se takmiči i naša Jovana.

08.00 Jovana je zabeležila još jednu pobedu, ovoga puta nad Egipćankom Gianom Lofti sa 1:0 i bez poraza je otišla u polufinale u kojem radi sa Merve Koban iz Turske. Taj meč je na programu u 13.10 sati.

07.41 - Uspela je Jovana da odnese još jednu pobedu, ali uz veliku dramu... Bila je na korak od poraza, međutim, ipon-om 10 sekundi pre kraja je uspela da se plasira u polufinale.

07.00 Jovana nastavlja sa pobedama, ovoga puta minimalno je savladala Alehandru Grande Risku sa 1:0

06.10 Jovana je radila odlično prvu borbu, a do pobede je došla u poslednjih 10 sekundi odličnim mavaši udarcem nogom za ipon i 3:1 pobedu. Sledeći rival naše takmičarke je Peruanka Alexandra Risko Grande.

Jovana Preković Foto: AP/Tanjug

Video: Najbolja karatistkinja sveta nam je otkrila zašto nije snimala akcione filmove u Holivudu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trkac

    6. avgust 2021 | 14:17

    Svaka cast! A sad, gospidine ministre, ulozite sto vise para na fudbal, a na druge sportove u kojima imamo uspeha.ostavite u zapecku. Tu ljudi treniraju po podrumima i smrdljivim starim salama,a donose medalje. Bravo!

  • Tako se to radi

    6. avgust 2021 | 14:44

    Malo priča, puno radi. Tako se osvaja zlato, ne fotkanjem i filozofijom po olimpijskom selu. Bravo šampionko!!!

  • aca

    6. avgust 2021 | 08:46

    Prenos zadnjeg meca koji je igrala za prvo mesto u grupi oni nisu prenosili,i sad svi treba da se zapitamo zbog cega je neko tako odlucio,a ona se bori za medalju zlatnu,ovo je neverovatno za rts da ne prenosi mec,dokle vise tako??!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA