≫ 

Ništa od finala za odbojkašice, Amerikanke odigrale savršen meč i "počistile" Srpkinje sa terena

Naše devojke nisu uspele

  • 24
odbojkasice srbije Foto: Tanjug/Ap

Najbolje srpske odbojkašice poražene su u polufinalu Olimpijskih Igara i boriće se za bronzu, epilog je duela sa Amerikankama koje su odigrale savršen meč protiv izabranica Zorana Terzića i potukle ih rezultatom 3:0 (25:19, 25:15, 25:23).

Našim devojkama sada predstoji predah, pa meč za treće mesto protiv boljih iz meča Brazil - Južna Koreja.

Najbolji opis ove utakmice je da su Amerikanke odigrale perfektnu utakmicu, verovatno najbolju u Tokiju, a osim toga što su uspele da se plasiraju u finale, revanširale su se Srpkinjama za poraz u polufinalu na Olimpijskim igrama u Riju.

tijana bošković Foto: Tanjug/Ap

Uradile su to Amerikanke u velikom stilu, imale su punu kontrolu meča, osim, možda, u pojedinim delovima trećeg seta, ali su i te kritične momente uvek umele da reše i odbiju svaki nalet naših devojaka.

Sve im je polazilo od ruke danas. I servis, i kontra, i blok, i sreća je bila na strani naših rivalki - jednostavno danas ih nije bilo moguće pobediti.

Naše devojke kao da nisu postojale u prva dva seta, osim, naravno, Tijane Bošković, koja je sa 19 poena bila najefikasnija na utakmici. Malo, ipak, da se dobije ovakav rival, na ovakvom takmičenju, i u ovakvoj utakmici.

Nedostaja je podrška ostalih koja je dolazila tek sporadično, za razliku od Amerikanki koje su u svojim redovima imale nekoliko vrlo raspoloženih igračica.

Prednjačile su Andrea Drous sa 17 poena, Džordan Larson sa 15, te Mišel Barč-Hekli sa 9, ali i ostale su bile na visokom nivou u polju, savršeno su se razumele danas Amerikanke, odigrale vrhunski meč i potpuno zasluženo došle do trijumfa.

tijana bošković Foto: Tanjug/Ap

Na kraju, i suze na licima naših devojaka, mokrih očiju je upravo Tijana Bošković bila neposredno po okončanju borbe u kojoj su naše devojke, uprkos porazu, energijom, željom i silnim motivom još jednom se svetu predstavile u najlepšem svetlu.

TOK MEČA

SRBIJA - SAD 0:3 (19:25, 15:25, 23:25)

3. SET

21:22 - Velika borba se rasplamsala, Amerikanke žele da reše meč, a naše devojke se batrgaju da ostanu u životu. Tijana Bošković je blokirana u kontri, ali su uspele naše devojke da uzvrate i dođu do poena zaostatka.

17:21 - Amerikanke idu ka pobedi, mada se naše devojke ne predaju, poslednjim atomima snage se bore za svaki poen. Ne odustaju i za to im valja skinuti kapu.

15:19 - Dve greške naše najbolje igračice Tijane Bošković, na servisu i na smeču, i Amerikanke sada imaju praktično otovren put ka pobedi. Teška situacija po naše devojke.

12:13 - Definitivno najbolji period meča za naše devojke, u egalu su maletene sa Amerikankama. Razigrale su se Buša, Milenković, i odmah se to odražava na rezultat.

srpske odbojkasice Foto: Tanjug/Ap

8:11 - Uspele su Srpkinje da priđu na 7:8, bile blizu i egalu, ali ne daju Amerikanke vođstvo, sjajne su danas, najbolje kad je najpotrebnije, deluju da imaju punu kontrolu meča u svakoj situaciji.

5:7 - Bude se naše devojke, ima još energije u njima, nema predaje! Nekoliko dobrih servisa, igre u polju, i uspele su Srpkinje da istopre prednost Amerikanki. Tijana Bošković daleko najefikasnija u našem timu sa 16 poena.

2:5 - I ovaj set bolje počinju Amerikanke, ista priča kao i u prva dva, sve im polati od ruke danas. Srpkinje ne pronalaze način da zaustave zahuktale rivalke.

2. SET - 15:25

tijana bošković Foto: Tanjug/Ap

14:22 - Dominacija Amerikanki u drugom setu - to je najbolji opis dešavanja na terenu. Naše devojek gotovo da ne postoje, Terzić pokušava izmenama da pokrene ekipu ali slaba vajda od toga...

11:13 - U elementu je Tijana Bošković, preuzima odgovornost sada, mora tako. Blokom je donela Srbiji prilazak na 10:12, potom je pogrešila u smeču, zatim još jednim blokom vratila naš tim na "minus dva".

7:9 - Malo i sreće za naše devojke, uspele su da jednu tešku situaciju pretvore u poen, i dalje su "u igri" u drugom setu. Čak šest grešaka su naše devojke napravile u ovom setu, tri na servisu, tri u polju, otud i ovakav rezultat...

americke odbojkasice Foto: Tanjug/Ap

1:3 - Tek posle tri vezana poena Amerikanki, naše devojke su došle do svog prvog u drugom setu. Tijana Bošković je poslala razoran smeč u polje rivalki.

1. SET - 19:25

18:24 - Evo konačno prave igre naših devojaka. Proradio je servis, blok, kontre... Amerikanke imaju problem da privedu set kraju. Selektor Amerikanki je brže bolje zvao na predah svoje devojke.

13:22 - Nije dobro, Amerikanke su furiozne u prvom setu, idu ka osvjanju istog, a Srpkinje će morati da se pregrupišu u nastavku ako žele da preokrenu meč u svoju korist. Naše rivalke zasad deluju zaista superiorno.

8:13 - Nova serija Amerikanki, sada je to već velikih pet poena razlike, istina ne i nedostižnih. Sjajno puca iz svih oružja Andrea Drous, prati je Barč-Hekli, koje su našim rivalkama same donele devet poena. Mina Popović i Tijana Bošković su najefikasnije u našim redovima sa po tri poena.

tijana bošković Foto: Tanjug/Ap

6:8 - Amerikanke održavaju predost koju su stekle onom serijom od 5:0, ipak prate naše devojke, uspele su da se konsoliduju napadački i vezuju poene u serijama. Radi blok Bojane Milenković, Milena Rašić je imala svoju spešnu sekvencu, žestoka borba se vodi u ovim trenucima.

2:5 - Naše devojke su odlično otvorile utakmicu, povele 2:0 poenima Tijane Bošković, ali su stale, pa su Amerikanke uhvatile zalet i serijom 5:0 preuzele vođstvo. Usledio je tajm-aut selektora Terzića kojim želi da prekine seriju rivalki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    6. avgust 2021 | 08:18

    Ja preporucujem primjese MMA treninga svim nasim igracicama. Taj trening ce sigurno iskorjeniti psiholoske slabosti koje su evidentne. Primjer je vrhunska igra protiv Italije i nikakva igra protiv naprcenih Amerikanki. Ocigledno je da Amerikanke nisu toliko ili uopste bolje od nasih ali psiholoski su 100% bolje. MMA trening tu slabost dokazano suzbija.

  • Treće mesto

    6. avgust 2021 | 07:57

    I ovo je uspeh, ali ne može Tijana sama da igra i pobedi, nadajmo se bronzi.

  • Www

    6. avgust 2021 | 07:55

    Bravo devojke i hvala vam na svemu ❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA