≫ 

Košarkašice Srbije ostale bez medalje, Francuska servirala osvetu sa Eura i uzela bronzu

Naše dame su totalno potonule u drugom poluvremenu...

  • 91
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Francuska , ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da ponovi uspeh iz Rija pošto je u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama poražena od selekcije Francuske sa 91:76.

Francuskinje su jedva dočekale da se osvete za izgubljeno finale na Evropskom prvenstvu.

Protivnice su imale motore u vidu Vilijams koja je dala 17 poena uz osam skokova i četiri asistencije, te Mijem sa poenom manje uz pet uhvaćenih lopti.

U našem sastavu, Ivon Anderson je odigrala dobru partiju i dala 24 poena uz četiri skoka i pet asistencija, Bruks je dodala 14 poena.

Nekako se sve slomilo u trećoj četvrtini. Bile su naše dame konkurentne pre toga, stalno u priključku, ali su protivnice iskoristile dobar momentum i otišle tada do dvocifrene razlike.

U prvom poluvremenu nam je išlo dobro u napadu, ali slabo u odbrani, dok smo u drugom delu imali žestoke probleme u ofanzivi i dosta duge sekvence bez poena.

Kako smo se odaljavali od velikog odmora, naše su sve konfuznije rešavale napade, nije bilo efikasnosti, dok su Francuskinje imale određenu konstantnu od prvog do poslednjeg minuta.

Velikih -19 na pet minuta do kraja bio je alarm koji se nije gasio do kraja meča.

Uspeli smo da sprečimo debakl, ali ne i poraz. Ovo je verovatno i kraj jedne generacije koja nam je podarila dosta sreće.

Glavu gore, devojke. Medalja nije stigla, ali ste pokazale kako se bori za Srbiju.

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Francuska , ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

10. minut (76:91) - Kraj...

8. minut (71:80) - Au... Ne. Propustile su Srpkinje dve velike prilike da dođu možda do dva poseda minusa, ali promašen zicer Bruks i izgubljena lopta...

6. minut (69:78) - Vraća se nada! Napravile su naše devojke seriju od 10:0. Delotvoran je bio tajm-aut Marine Maljković. Da li imamo vremena za veliki preokret?

4. minut (59:78) - Sada je to već -19. Ne bismo da mračimo, ali ovo već izgleda kao izgubljen meč.

2. minut (59:70) - Fali nešto. Dabović i Vasić, naše perjanice, kombinovano su postigle samo 10 poena. Selektorka Maljković je veoma ljuta i nije se libila da to pokaže na tajm autu.

Treća četvrtina:

10. minut (56:67) - Imamo -11 pred poslednjih 10 minuta. Biće teško, ali imamo još uvek šansu da se vratimo.

8. minut (52:63) - Sada su Srpkinje u gadnom problemu. Brzo su stigle protivnice do dvocifrene prednosti zaključno sa trojkom Šateru.

6. minut (50:56) - Taman ada se učini da imamo momentum za preokret, stigne trojka kazne. Odlično vršimo pritisak u ranoj fazi napada, ali ne branimo šut s polja.

4. minut (47:51) - Bili smo na -7 u jednom momentu, ali je Bruks pogodila za tri! Francuskinje su konstantno korak ispred i već duže ne možemo da izjednačimo.

2. minut (42:46) - Vilijams je otvorila drugo poluvreme trojkom, a Dabović je polaganjem održala bliski priključak.

Druga četvrtina:

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Francuska , ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

10. minut (40:43) - Dobro su se naše dame branile, ali jedna lopta iz tranzicije je stigla u levi ugao do Potu koja je pogodila trojku. Upravo su ti poeni napravili razliku pred veliki odmor.

8. minut (38:38) - Ivon Anderson ima sjajnu sekvencu! Pogodila je dva puta sa distance i vratila egal. Tajm-aut francuske selekcije.

6. minut (30:34) - Ne dozvoljavamo veće odvojanje. Jelena Bruks sa linije penala vraća na -2, a Žoanes uzvraća. Kapiten za sada ima sedam poena.

4. minut (26:30) - Gruda nam stvara velike probleme, a pritom je u dva navrata imala otvorene šuteve. Posle nekog vremena, Francuska ima sada vođstvo.

2. minut (26:24) - Ponovo slabo otvaramo deonicu. Francuska vezuje mini seriju preko Šatero i Grude. Vasić i Dabović su opet u igri, ali imamo već problem sa faulovima.

Prva četvrtina:

Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Francuska , ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

10. minut (23:19) - Prednost nakon prve deonice je tu. Francuskinje su bile u fazi defanzive 45 sekundi, nisu uspevale da se odbrane, a to su naše vrlo dobro koristile.

8. minut (19:14)  - Imamo vođstvo! Posle Vasić, dva puta za tri poena je bila precizna Jelena Bruks. Serija od 9:0, Francuskinjama je ušla voda u uši.

6. minut (12:14) - Imamo prvu trojku Srbije, a onda i još jednu! Bruks i Vasić pogađaju, ali defanziva nam za sada nije jača strana, veoma lako primamo poene.

4. minut (4:5) - Za sada, samo Dabović raspoložena. Tvrd je meč od starta i nemam preveliku efikasnost.

2. minut (2:5) - Prvi koš na meču delo je Ane Dabović, a onda su Francuskinje sa pet vezanih poena preokrenule rezultat.

Pre meča:

Naše devojke su odigrale dobar turnir, izašle iz grupe i savladale Kinu sa 77:70, ali onda je došao okršaj protiv Amerikanki gde nije bilo snage za veliko iznenađenje (79:59).

Sa druge strane, Francuske je u velikom derbiju četvrtfinala izbacila Španiju sa 67:64, a onda je usledio veliki krah protiv Japana. Domaćin je prilično ubedljivo slavio sa 87:71.

Duga je istorija međusobnih duela između srpske i francuske selekcije, a u proteklih pet godina smo se sastajali pet puta i vodimo sa 3:2.

U poslednjem međusobnom duelu Srpkinje su slavile, a još slađe je to što se pobeda desila u finalu prvenstva Evrope.

Video: DatuNAŠvili u Telegrafu: Ide u Pariz po zlato, u kafani naručuje Halida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    7. avgust 2021 | 09:20

    Idemo LAVICEEEEEEEEE,,ponovo protiv sudija i galskih kokoski...samo HRABROOOOO

  • Igor

    7. avgust 2021 | 11:24

    Nije uzeta medalja -ali sve čestitke!!! Četvrti na svetu ! Da li je to malo ? Naravno da nije - pa gde su tu Kina,Španija,Italija,Brazil,Rusija... I drugi igraju košarku- ne može se uvek uzeti medalja .

  • 🇷🇸

    7. avgust 2021 | 09:13

    Idemooooo kraljice!!!❤🍀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA