Najveća investicija kajakašima Srbije u istoriji: Udovičić uručio 37 novih čamaca i 20 ergometara

Šampionat Evrope u kajaku će se održati od 8. do 10. juna na Adi Ciganliji, a očekuje se blizu 1.000 takmičara iz 36 država.

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas predsedniku Kajakaškog saveza Mirku Nišoviću 37 novih čamaca i 20 ergometara, za čiju nabavku je sredstav obezbedila Vlada Srbije.

- Želimo da naši kajakaši imaju iste uslove kao njihove kolege iz Evrope i sveta, jer su oni svojim rezultatima već pokazali da pripadaju svetskoj i evropskoj eliti. Takođe, cilj nam je da izuzetnim uslovima i dobrom opremom motivišemo što više mladih da se uključe i da se bave kajakom, da se povećava baza i da imamo još više šampiona - istakao je Udovičić u prostorijama Kajakaškog saveza na Adi Ciganliji.

Foto: mos.gov.rs

Nišović se zahvalio Vladi Srbije i ministarstvu omladine i sporta.

- Nabavka ovih 37 čamaca i 20 ergometara predstavlja najveću investiciju ikada, od osnivanja Kajakaškog saveza. Zahvaljujem se ministarstvu i Vladi Republike Srbije jer su naši kajakaši dobili vrhunsku i najsavremeniju opremu za trening i takmičenje, na njima je da nam donose medalje - rekao je Nišović.

Foto: mos.gov.rs

Svečanom uručivanju novih čamaca i ergometara učestvovali su i reprezentativci, selektor, treneri...

- Ministarstvo nam je obezbedilo najsavremeniju opremu i zahvalni smo im na tome, jer će nam to puno značiti za treninge i takmičenja koja nas očekuju na putu ka OI u Tokiju - rekla je Nikolina Moldovan.

Kajakaški savez Srbije je posle prošlogodišnje uspešne ogranizacije dva velika međunarodna događaja - Evropskog šampionata za juniore i mlađe seniore i Svetskog kupa za seniore, organizator ovogodišnjeg Evropskog šampionata za seniore.

Foto: mos.gov.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA