≫ 

Gde je volja i želja tu je i pravi put: Nevena Ignjatović za Telegraf sumira utiske sa Olimpijskih igara (FOTO) (VIDEO)

Organizacija je bila na vrhunskom nivou

  • 0

Posle završenih Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu našu najbolju skijašicu Nevenu Ignjatović očekuju novi izazovi. 

>>>Prodali 10.000 karata za 12 minuta: Milijarda uloženih dolara već počinje da se isplaćuje

Ipak, i pored zgusnutog rasporeda, Nevena je pronašla malo vremena kako bi svim čitaocima prenela utiske sa planetarne smotre sportista u Južnoj Koreji.

  • Kakvi su utisci posle takmičenja u Pjongčangu?

- Bilo je baš interesantno. Oni su generalno kao narod mnogo zanimljivi. Nismo imali nikakvih problema, organizacija je bila super. Malo nas je ta hladnoća u startu šokirala, ali smo na kraju došli do plusa.

- Dugo smo bili tamo, ali se sve dešavalo jako brzo. prvo smo bili u jednom resortu, potom u drugom jer su tehničke discipline bile na jednom mestu, a brze discipline na drugom. Mi kao tim smo bili mali ali odbrani i bilo je jako lepo.

  • Često su mnogi sportisti nezadovoljni uslovima u Olimpijskom selu. S obzirom na to da niste prvi put na Igrama, kako ocenjujete organizaciju Koreanaca?

- Ja sam jako dobro spavala. Bila sam sa momcima u apartmanu ali sam imala svoj kutak koji sam zvala svoj "mali penthaus". Moglo je da bude malo čistije, ali generalno nismo imali problema. Hrana ok, restoran sa puno izbora. Nikakvih konflikata nije bilo. S obzirom na to da su mi ovo treće Olimpijske igre mogu da kažem da su bile najbolje organizovane do sada.

  • Poznato je da ste imali zaista težak raspored takmičenja. Jeste li stigli da pogledate neke druge sportove

- Na žalost ni jedan sport nisam otišla da vidim uživo jer sam vozila sve discipline i praktično sam samo tri dana imala slobodno. Trudila sam se da zbog velike hladnoće u startu budem fokusirana na moje discipline i moj plan i program. Jedina tri dana koja sam imala da malo vidim nešto, nisma iskoristila jer sam se razbolela pa sam preko tv a gledala biatlon, hokej, skeleton.

  • Da se vratimo na takmičenja. Koliko ste zadovoljni ostvarenim rezultatima?

- Slalom sam imala jako dobru drugu vožnju. Na poslednjem prolazu sam imala, 15 sekundi pred cilj, prednost od 70 stotinki i onda mi se desio mali peh, izgubila sam ravnotežu i ušla sam sa plus pola sekunde. U slalomu sam definitivno mogla bolje ali drago mi je da sam tako napala i pristupila vožnji jer je staza bila dosta zahtevna, ledena i strma.

- Sa kombinacijom u kojoj sam bila 14. nisam nezadovoljna. Potajno sam se nadala plasmanu među 10 i sigurno da sam to mogla. Ali neću biti nezadovoljna jer sam pomerila neke granice u Srbiji i to mi mnogo znači. Osvojila sam, takođe bodove za Svetski kup jer samo to 15. mesto njih osvaja. Zbog te 14. pozicije sam trenutno 13. na svetu i nemam razloga da budem mračna. Zadovoljna sam.

- Ja bih volela da u kombinaciji, možda ne ove sezone, ali da budem na podijumu svakako. Radim, to volim i gde je volja i želja, kažu da je tu i put.

  • Na poklon ste dobili novi auto. Koliko Vama kao sportisti znači ovaj vid podrške?

- Veliko hvala Opelu. Često se desi da prevoz zakaže u momentu kada vam to nikako nije potrebno. Sigurna sam u pouzdanost kompanije zahvaljujući kojoj ću spavati i trenirati mnogo mirnije, a rezultati će nadam se doći i biti još bolji.

Foto: Marko Jovanović

Daljinac

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA