Skijaš Marko Stevović novim medaljama potvrdio vrhunsku formu (FOTO) (VIDEO)

Mladi sportista osvojio Staru Planinu

  • 1

Sa Olimpijskih igara u Pjongčangu, pravo na pobednički podijum državnog prvenstva! Skijaš Marko Stevović potvrdio je odličnu formu osvajanjem čak tri odličja na nacionalnom šampionatu održanom prethodnih dana na Staroj Planini i dokazao epitet jednog od naših najboljih skijaša.

>>>Najtrofejniji trener Zvezde preuzeo Partizan: Crveno-beli mu poslali istorijsku poruku kada im je javio da preuzima večitog rivala

Marko je bio prvi u alpskoj kombinaciji u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji (1:36.42) postigavši vreme staze, osvojio je srebrnu medalju i u disciplini Super G (52.06), a poslednjeg dana takmičenja ponovo je uzeo zlato, veleslalomu, na FIS trci (2:02.25).

- Ciljao sam titulu i prezadovoljan sam što sam u tome i uspeo. Konkurencija je bila jaka, i to je razlog više da budem ponosan na sve što sam ostvario na stazi. Tri medalje za tri dana mi daju snagu i za nastavak takmičenja, pre svega za Kopaonik, gde će biti održan državni šampionat u slalomu i veleslalomu. Doduše, fokus mi je do sada bio na brzim disciplinama, ali verujem da ću i tamo biti konkurentan - rekao je Stevović, koji je od skora deo kampanje "Opel za medalju", u kojoj ovaj automobilski brend daje automobile na raspolaganje mladim sportistima za odlaske na takmičenja.

Foto: Marko Jovanović

Jedan od naših najboljih mladih skijaša sumirao je i utiske koje nosi iz Južne Koreje.

- Jedno sjajno iskustvo. Podloga je bila malo drugačija, bio je čist veštački sneg i bilo je jako hladno. Staze su specijalno napravljene za ovo takmičenje i sve je bilo novo. Brzine su bile velike, bilo je skokova. Sjajno iskustvo - rekao je Marko i dodao:

- Ja sam zadovoljan svojim rezultatom, s obzirom da sam bio jako blizu plasmanu u top 30. Na žalost, nagazio sam kapiju, imao sam malu povredu kada me je kapija udarila u glavu. Zadovoljan sam.

Kada je reč o planovima i nastavku karijere Stevović ima jasan cilj:

- Imam još međunarodnih takmičenja, u Italiji, Sloveniji i krajnji cilj je medalja na najvećim takmičenjima i Olimpijskim igrama. Ali, sada je vreme da steknem iskustvo jer i Olimpijski šampion ima 35 godina.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    10. mart 2018 | 18:20

    Bravo za novinara koji je ivo napisao jer je upotrijebio riječ SKIJAŠ ,umjesto SMUČAR( što je danas veoma popularno među ne obraozovanim novinarima! Svaka čast majstore,a što se članka tiče,ovaj nika neće biti Ingemar Stenmark:) stvarno ste me oduševili,svaka čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA