≫ 

Orlovi bez medalje: Srbija vodila, pa dozvolila Amerikancima totalni preokret! (VIDEO)

Izabranici selektora Grbića imali su lepu priliku da nastave niz osvajanja odličja na velikim takmičenjima

  • 13

Odbojkaška reprezentacija Srbije posle poraza u polufinalu sa Brazilom, nije imala snage ni u meču za bronzanu medalju, sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, da dođe do pobede.

Orlovi su izgubili sa 3:1(25:23, 17:25, 30:32, 19:25) posle velike borbe, pa ovo Svetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj završavaju kao 4. selekcija sveta.

>>> Poljska slavila posle 2 i po sata maratona, iscrpljena Amerika rival Srbije u borbi za svetsku bronzu!

Tokom turnira Srbija je morala da prođe kroz tri grupne faze, u kojima je prelomila naša pobeda nad domaćom Italijom sa 3:0, konačno u završnici Orlovi nisu odoleli Brazilcima, ali nisu Amerikancima iako su vodili sa 1:0 u setovima i imali set loptu u 3. setu za vođstvo od 2:1. Umesto toga Amerikanci su iskoristili greške Srbije i došli do bronze.

Na samom početku igralo se poen za poen. Ipak, Srbija je uspela da na tehnički tajm-aut ode sa dva poena prednosti, 8:6. Veći deo seta Srbija je vodila ali je ta prednost bila minimalna, pa su Amerikanci uspevali da prate tempo Orlova. Tako je bilo do pred sam kraj seta kada Srbija pravi "mini brejk" i sa dva  vezana poena dolazi do prvog osvojenog seta.

U drugi set obe ekipe su ušle dosta nervozno. Posle početnog egala, Orlovi su napravili niz grešaka i dopustili protivniku da se odlepi na +3 i povede 8:5, a potom i sa 10:6. U tom momentu selektor Grbić zatražio je novi tajm-aut i ukazao svojim odbojkašima na važnost ovog dela igre.

- Ovaj set nam je važan. Ovaj set moramo da preokrenemo - poručio je selektor.

Do kraja, menjao je Grbić, pa je umesto Lisinca ušao Krsmanović ali ni to nije dalo rezultat. Odigrali smo jedan od najgorih setova na turniru.  Amerikanci su prednost konstantno uvećavali i na kraju došli do 25:17.

Treći set bolje su započeli Orlovi i poveli sa 4:2, ali su Amerikanci ponovo imali odgovor i serijom od 3:0 uspeli da preokrenu. Do kraja, gledali smoneizmenične serije poena i jedne i druge ekipe. Tako su Amerikanci vodili 15:11. Bili su to momenti kada je delovalo da će Srbija proći isto kao i u drugom setu. Ali, usledila je čudesna serija od 5:0 kojom su Orlovi prvo izjednačili a potom i poveli.

Srbija nije imala snage za novi preokret; Foto: Guliver/Adam Nurkiewicz/Getty Images for FIVB

Ipak, ušlo su u potpuno neizvesnu završnicu u kojoj je Srbija imala kontru i meč loptu, ali su se Amerikanci odbranili i posle velike borbe osvojili set sa 32:30.

Ujedno bio je ovo i prelomni momenat meča jer je do kraja, u četvrtom setu, vidan bio pad Orlova koji posle propuštene set lopte, nisu imali snage za novi preokret. Amerikanci su diktirali tempo i došli do pobede koja im je obezbedila bronzanu medalju.

Da podsetimo, za zlatnu medalju bore se Brazil i Poljska u poslednjem meču na ovom Svetskom prvenstvu.

VIDEO: Srbija deklasirala Italijane u sred Italije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    30. septembar 2018 | 19:26

    Nema tugovanja sve tri reprezentacije su zasluzeno ispred nas!!Skripi nam u bloku i uopste na prijemu servisa! A i cini mi se kao da nam i u napadu cesto ponestaju uigrane kombinacije.Sve u svemu realno ovaj put!

  • ana

    30. septembar 2018 | 19:24

    Glavu gore momci! I ovo je veliki uspeh.

  • Asob

    30. septembar 2018 | 20:24

    Bice medalja,samo da ste zivi i zdravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA