≫ 

Srbija je u finalu Svetskog prvenstva: Tijana Bošković igrala kao u transu, odbojkašice ostvarile istorijski uspeh (VIDEO)

Srbija je maestralnom borbom došla do istorijske, prve borbe za svetski tron!

  • 37

Odbojkašice Srbije ušle su u finale Svetskog prvenstva! Posle duge borbe, pala je Holandija sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23), uz vrhunsku partiju Tijane Bošković.

Iako je Holandija bila jedan od favorita, selektor Zoran Terzić je najavio žestoku borbu za titulu i konačno je došao taj trenutak nakon odlično kontrolisanog meča, u kome se može žaliti samo za malim padom u drugom setu.

Zahvaljujući porazu domaćina Japana od Italije, naše gracije obezbedile mesto među četiri najbolje sa prve pozicije i Holandija se ispostavila kao idealan rival, iako je imala svojih momenata na ovom duelu.

Ipak, protiv Tijane Bošković (29 poena) i ekipe se nije moglo, a onda je devojkama preostalo da odgledaju drugo polufinale i skautiraju protivnika. To će biti Italija, koja je savladala Kinu  sa 3:2, a finalni meč igraće se 20. oktobra u 12.40.

 

TOK MEČA

U prvom setu, naš tim je od početka gradio prednost i održavao distancu od nekoliko poena, da bi pred kraj malo postalo napetije kada su se Holanđanke približile na 23:20.

Nije uspela Veljkovićeva da ukroti jedan smeč, zatim je propala i kontra, pa je Zoran Terzić uzeo tajm-aut.

To je urodilo plodom, Tijana Bošković je bacila projektil od 95km/h iz smeča, što je bilo dovoljno za tri set lopte. Druga je iz bloka bila materijalizovana, Tijana Bošković je poslala loptu u polje za 25:22!

Napeto je bilo u borbi za svaki poen Foto: Tanjug/AP

Drugi set imao je sličan startni scenario, dobro smo počeli preko Bjanke Buše i Milene Rašić za 7:4, ali je brutalni servis Grothujs odveo Holandiju na tehnički tajm-aut sa prednošću. 

Pauza je prijala izabranicama Zorana Terzića, oporavile su se od ovog naleta i preuzele konce igre do 18:15, zatim je smeč Tijane Bošković od mreže doneo uz dosta sreće i +4.

Nažalost, i ova prednost je ispuštena, Holandija je došla do tri set lopte i sve su osujećene do 24:24.

Onda je Tijana Bošković bila usamljena u bloku, ali je to nadoknadila novim smeč udarcem u samo srce polja za 25:25.

Stefana Veljković potom iz bloka donosi set loptu, pa je Holandija postala tim koji mora da hvata priključak.

Ipak, uz as, protivnički tim je došao do 28:26 i izjednačio u setovima.

Siguran blok Foto: fivb.org

Takav epilog dugo nije mogao da izađe iz glave odbojkašica, Holandija je uhvatila zalet do 9:5, na šta je reagovao Terzić novim tajm-autom, u kome je razbudio ekipu.

Sevali su smečevi Tijane Bošković do preokreta od 13:12, a onda je prednost polako rasla preko Mihajlovićeve i Buše, ponovo je Boškovićeva iskočila u prvi plan za 22:17, nešto ozbiljniju distancu.

Novim naletom Tijane Bošković, druga set lopta je iskorišćena za lepu razliku i veliki korak ka svetskom finalu.

U četvrtom setu, do prvog tehničkog tajm-auta, na terenu je postojala samo jedna ekipa, predvođena maestralnom Tijanom Bošković do 8:3, ali su strpljive Holanđanke serijom 5:0 i to neutralisale.

Ješ jednom se čekalo da Tijana Bošković proradi, što je i viđeno u egal borbi, u kojoj je Holandija prokockala neuspešno jedan čelendž.

Nakon toga, naša ekipa otišla je na 14:12, u još jednoj situaciji u kojoj rival nije imao čelendž, mada se na snimku jasno videlo da za to ne bi bilo osnova.

Od novog naleta Srbije, Holanđanke se nisu oporavile, pa je izborena pobeda vredna finala!

VIDEO - Kako su naše odbojkašice razbile Italijanke?

Završena je reprezentativna pauza, a Luka Jović, Gaćinović i Kostić večeras sa Ajntrahtom dočekuju Fortunu u Bundesligi i kvota na njihovu pobedu je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Ajntraht - Fortuna.

Repriza polufinala Evrolige večeras u Kaunasu, gde gostuje Fenerbahče. Kvota na Žalgiris je 2,55, a na tim Željka Obradovića 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Žalgiris - Fenerbahče

Može li Mega da ostane perfektna u ABA ligi? Večeras je pravi test, pošto joj u goste dolazi odlična Olimpija. Kvota na keca je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Mega - Olimpija.

Šampion NBA lige gostuje Juti, jednoj od ekipa za koje se predviđa da budu prijatno iznenađenje. Kvota na Jutu je 2,30, a na Golden Stejt 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za večerašnje duele u NBA ligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nipe30

    19. oktobar 2018 | 07:16

    Ajmo laviceee ! 💪🏻

  • senad

    19. oktobar 2018 | 08:59

    Zar nije sramota što ne možemo da ih gledamo na nacionalnoj tv?????

  • Ja

    19. oktobar 2018 | 09:24

    Bravo lepotice💪💪💪💪. Sram bilo RTS, nedopustivo da ih ne prenose!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA