≫ 

Šampionke sveta, bre! Srpske odbojkašice su najbolje na planeti, posle triler pobede nad Italijom! (FOTO) (VIDEO)

Bravo, devojke!

Foto: japan2018.fivb.com
Foto: japan2018.fivb.com

Od Srpkinja na svetu boljih nema, naše zlatne devojke osvojile su Svetsko prvenstvo u Japanu!

Izabranice Zorana Terzića savladale su u velikom finalu u Jokohami Italiju posle trilera u pet stova 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12), prvi put se okitile najsjajnijim odličjem, ispisale najveći uspeh u istoriji ženske odbojke na ovim prostorima.

Šta reći nego - veliko bravo, devojke!

Kakav vulkan emocija je proradio kada je i poslednja akcija naših heroina "prošla" u petom setu dramatičnog finala sa Italijankama, slavlje je tada moglo da počne, suze radosnice mogle da poteku...

One su nove svetske šampionke: Bjanka Buša, Bojana Živković, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković (povredila se tokom turnira), Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović, Tijana Bošković!

ITALIJA - SRBIJA 2:3 (25:21, 14:25, 25:23, 19:25, 12:15)

Lepota sporta, lepota Srbije: Odbojkašice Brankica Mihajlović i Stefana Veljković Foto: japan2018.fivb.com
Smeč! Stefana Veljković poentira na mreži Foto: japan2018.fivb.com
Ponos Srbije, ponos srpskog sporta: odbojkašice slave pobedu u finalu Svetskog prvenstva Foto: japan2018.fivb.com
Pokorile svet: odbojkašice Srbije slave poen u finalu svetskog prvenstva Foto: japan2018.fivb.com
Foto: japan2018.fivb.com

Japan je postao taličan za odbojkašice Srbije, pre 12 godina odatle je stigla prva medalja na Svetskim prvenstvima, tada bronzanog sjaja, a danas su je Terzćeve alhemičarke pretočile u zlato.

Maestralno su naše devojke odigrale kompletno svetsko prvenstvo (samo dva poraza, oba bez značaja), a retko viđenu dominaciju zaokružile veličanstvenom pobedom u finalu protiv fenomenalnih Italijanki, predvođenih tamnoputom Paolom Egonu.

>>>Plačite, šampionke, plačemo i mi: Planeta priča o suzama srpskih odbojkašica (VIDEO)

Prava napast je bila Nigerijka sa italijanskim pasošem, mučila je Srpkinje od samog starta, "pogurala"  svoj tim ka osvajanju prvog seta koji su naše igračice "prespavale", pa smo se malo zabrinuli za ishod.

Međutim, u drugom setu, krenule su furiozno Srpkinje, na čist adrenalin Brankice Mihajlovića i Tijane Bošković, pokrenule mašinu koja je samlela Italijanke, za 1:1, i najavu vrhunske odbojke i neizvesne borbe u nastavku.

U trećem setu viđena je drama, ludačka borba za svaki pedalj terena, za svaku loptu koja je u tom periodu meča, ipak, malo više "slušala" Italijanke, odvela ih do vođstva od 2:1, prividnog utiska da su slomile borbeni moral našim junakinjama.

Nije bilo mnogo dileme u četvrtom setu, u povoju su Rašićeva, Ognjenovićeva i ostale gradile prednost, već tada savršeno konsolidovane i sigurne u akcijama i defanzivi, Italijanke su samo u dva navrata pripretile prilaskom na dva poena, ali dalje nisu mogle, pa je peti set dao odgovor ko će na svetski tron.

>>> Najvažniji poen bio je najluđi: Odbojkašice 2 puta spasile nemoguće, a onda je projektil Tijane Bošković najavio svetsku titulu! (VIDEO)

Uprkos početnih 2:0 za protivnice, Srpkinje su se vratile serijom poena za 4:3, u nastavku je viđen istinski triler, bilo je 10:10. Nervi se tanjili, svaka greška skupo plaćala...

Kada je trebalo najjače udariti po Italijankama, tu je bila bombarderka Tijana Bošković, saigračice su kreirale većinu akcija za našu najbolju poenterku, a ona nas održala u vođstvu, da bi, na vrhuncu drame, u trenucima najveće izbezumljenosti od iščekivanja kiksnule Italijanke!

Upecala se Silvija Nvakalor, za presudni, istorijski poen, za 15:12 - za srpsku titulu svetskog prvaka.

Foto: japan2018.fivb.com

VIDEO: Pogledajte slavlje naših odbojkašica nakon polufinala sa Holandijom

Naše odbojkašice napravile su istorijski uspeh plasmanom u finale Svetskog prvenstva, a kvota da će postati najbolje na planeti je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale SP Srbija - Italija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    20. oktobar 2018 | 13:02

    Sramota za nasu nacionalnu televiziju da ne prenosi ovakav dogadjaj !!! SRAM VAS BILO !

  • Sone

    20. oktobar 2018 | 14:55

    Pod hitno ugasiti drzavnu televiziju sramota da ne prenose zlatne devojke

  • Zoki

    20. oktobar 2018 | 13:35

    1:1 bravo devojke. RTS bruka što ovo ne prenosi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA