Novi tim Srbije, predvođen Terminatorom, na putu ka Evropskom prvenstvu

Srpski rukometaši u sredu igraju protiv Belgije od 18 sati, a u nedelju gostuju u Cugu Švajcarskoj.

  • 0

Rukometna reprezentacija Srbije, sa novim selektorom Nenadom Peruničićem, protiv Belgije u Zrenjaninu u sredu kreće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Peruničić, kome je nadimak iz igračkih dana "Terminator", se na debitanskom spisku odlučio za podmlađen i nov tim, željan dokazivanja da u budućnosti znatno popravi utisak "orlova" na EP koje će se prvi put održati u tri zemlje - Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Među debitantima je i Lazar Kukić iz španskog Logronja i pred meč sa Belgijom priča da protivnik ne sme da se potceni.

- Velika je čast biti u reprezentaciji i drago mi je da je veliki broj igrača iz generacije 1992 i 1994 dobio šansu kod selektora Peruničića. Rukomet se razvija, igraju i Belgijanci, kao i ceo svet danas. Moramo da odigramo maksimalno, pobedimo i ostaviti dobar utisak -rekao je Kukić, a prenosi RS S.

Novi selektor, nova energija rukometaša: Nenad Peruničić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Srbiju posle Belgije očekuje i gostovanje Švajcarskoj, a Kukić kaže da su dve pobede cilj.

- Ne smemo da se opustimo, bez obzira što se na papiru očekuje lakši meč od onog Švajcarskoj. Želimo sva četiri boda iz ove nedelje, koja će nam doneti izvesnu dozu samopouzdanja pred duele sa Hrvatima narednog proleća - jasan je nekadašnji član Partizana.

Zbog povrede Mladena Krsmančića sa šireg spiska je pozvan levi bek niškog Železničara Stevan Sretenović, a otpao je i desni bek Konstance Nikola Crnoglavac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA