Srbija do Tokija! Japanski grad želi da bude domaćin našim sportistima na Olimpijskim igrama (FOTO)

Srpski sportisti imaće neophodan vid aklimatizacije pred veliko takmičenje

  • 1

U prisustvu ambasadora Republike Srbije Nenada Glišića, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković potpisao je sa direktorom odeljenja za sport i edukaciju grada Fudžimi Toriumi Kenitijem, Memorandum o saradnji između Olimpijskog komiteta i ovog grada koji je prethodno izrazio nameru i volju da bude grad domaćin sportistima Srbije u pripremema pred Olimpijske igre u Tokiju.

- Našim sportistima će svakako biti neophodan period aklimatizacije, a na ovaj način se otvara mogućnost da sportisti iz određenih sportova, pre svega neki ekipni i određeni broj borilačkih sportova imaju mesto priprema pred same Igre - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije ovim povodom.

Tourimi Kenimi i Božidar Maljković potpisuju ugovor u prisustvu ambasadora Nenada Glišića; Foto: OKS


Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije u sastavu predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Ðorđe Višacki boravi trenutno u Tokiju gde se 28. i 29. novembra održava Generalna Skupština Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK), a na kojoj će biti izbornog karaktera, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. novembar 2018 | 23:47

    Japan je uvek imao i više nego dobre odnose sa Srbijom, ne znam zašto ali je tako. I kad su bile humanitarne katastrofe uvek smo se medjusobno novčano pomagali. Gotive nas japanci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA