≫ 

Srbija poražena golom 5 sekundi pre kraja: Protiv Danske jurimo prolaz u narednu fazu! (VIDEO)

Nisu imale sreće naše reprezentativke protiv Švedske

  • 11

Rukometašice Srbije poražene su od Švedske sa 22:21 u 2. kolu grupe A Evropskog prvenstva i moraće u poslednjem kolu protiv Danske u utorak (21.00, RTS), da jure prolaz u narednu rundu.

Iako je naš tim na poluvremenu vodio sa 13:11, u nastavku je viđen preokret, a na kraju je Švedska u velikoj drami golom Dženi Alm pet sekundi pre kraja došla do pobede.

Golman Švedske, Filipa Iden bila je heroj svoje reprezentacije, jer je imala čak 19 odbrana i u drugom poluvremenu je "spustila roletnu" i bila dovodila je do ludila naše igračice.

Naš tim je protiv Švedske imao prvu "meč loptu" za plasman u nokaut fazu, jer bi pobedom osigurao plasman dalje, ali i sigurna dva boda u narednoj fazi.

Sada će odluka pasti u poslednjem kolu, gde ima nekoliko kalkulacija, pošto Poljska može u direktnom duelu da eliminiše Švedsku, ali joj je za to potrebna pobeda Srbije ili remi našeg tima protiv Danske. U suprotnom, ako Poljska dobije Švedsku, a Srbija izgubi od Danske, doći će do trougla, gde za sada Poljakinje najgore izgledaju kada je u pitanju gol razlika, koja će presuditi u toj situaciji.

SRBIJA - ŠVEDSKA 21:22 (13:11)

Srbija: Krpež 7, Radosavljević 4, Pop-Lazić 3, Stojiljković 3, Lavko 2, Radojević D. 1, Lekić 1, Tomašević 5 odbrana, Čolić 4 odbrane;

Švedska: Alm 5, Gulden 4, Gustin 3, Melegard 3, Lagerkvist 2, Stromberg 1, Blum 1, Roberts 1, Blumstrand 1, Hagman 1; Iden 19 odbrana

Kaarina Krpež je sa 7 golova bila najefikasnija u našem timu; Foto: MN Press

Švedska je počela vođstvom od 1:0 i 2:1, ali je Srbija ubrzo preokrenula na 3:2, i zatim je do poluvremena imala uglavnom dva gola prednosti, u jednom momentu i tri i mogla je do četvrtog, ali nije iskorišćena jedna kontra. Šveđanke su pred kraj poluvremena iskoristile to što je naš tim imao dva isključenja i smanjili su prednost na 13:11 do kraja prvog poluvremena.

Sjajna je u prvom poluvremenu bila Sanja Radosavljević, koja je postigla četiri gola iz isto toliko šuteva, a pratila ju je i Katarina Krpež.

Šveđanke su agresivnije počele drugo poluvreme i vezale su tri gola i došle do prednosti od 14:13. Naš tim se posle toga konsolidovao, pa smo gledali rezultatsku klackalicu u nastavku.

U jednom momentu je Švedska vezala tri gola i došla do dva gola predosti. Deset minuta pre kraja bilo je 19:17 za Švedsku, čiji je golman Filipa Iden imala neverovatne odbrane i zaustavila je nekoliko zicera i kontri naših reprezentativki.

Srbija je ipak sa dva vezana gola preko Katarine Krpež i Dijane Radojević stigla do izjednačenja, a zatim nismo iskoristili igrača više, pošto je Tamari Radojević ispala lopta. Šveđanke su to iskoristile dugim napadom, u kojem su potrošile vreme maksimalno i na kraju došle do gola, a ubrzo su postale kompletne.

Posle još jednog sedmerca došle su do dva gola prednosti, ali se Srbija nije predavala i golom Slađane Pop Lazić smanjila je na gol zaostatka.

Imala je Dragana Cvijić dobru priliku u završnici, ali je pogodila prečku. Švedska nije iskoristila svoj napad, ali je Jelena Lavko 30 sekundi pre kraja izjednačila.

Švedskoj je ostao poslednji napad, koji su iskoristile preko Dženi Alm, 5 sekundi pre kraja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U poslednjem kolu grupe A u utorak se sastaju se Srbija i Danska (21.00), i Švedska i Poljska (18.00).

U grupi B, Rusija je u dramatičnom meču savladala Crnu Goru sa 24:23 i zadržala je prvo mesto u grupi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sax

    2. decembar 2018 | 20:07

    kao i do sada, nemamo igru, sve se svodi na improvizaciju pojedinki a igru sa igračicom više da ne pominjem. Ako prođemo grupu, uspeh i to je to!

  • Goca

    2. decembar 2018 | 18:32

    ODLIČNA IGRA NAŠIH DEVOJAKA U SVIM SEGMENTIMA! RADUJE TA SIGURNOST... I NARAVNO TO ŠTO IMAMO SELEKTORA KOJI ZNA ŠTA RADI. SAMO NAPRED... SRBIJA JE UZ VAS...!!!

  • Bojan

    2. decembar 2018 | 19:43

    Poraz placen eksperimentisanjem selektora. Ako nesto idedobro i ako smo ih prvo poluvreme deklasirali u svim elementima igre zasto onda pojedinim igracicama u drugom poluvremenu nije dozvoljeno da igraju ? Sve se lepo videlo iz prilozenog ko je gledao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA