≫ 

Crnogorke nam raspršile nade! Ništa od polufinala za rukometašice Srbije posle strmoglavog pada (VIDEO)

Ulog je bio veliki, borba za polufinale EP!

  • 22

Rukometašice Srbije protiv Crne Gore igrale su važan meč 2. faze Evropskog prvenstva, ali nisu uspele da prelome u svoju korist, nade u polufinale su raspršene posle 27:28!

Srbija je posle poraza od Rusije bila i dalje u igri za polufinale, u koje se upravo Rusija plasirala pobedom nad Dankinjama.

U slučaju pobede, Srbija bi se sa četiri boda približila Francuskinjama, koje bi pobedom mogle da eliminišu u poslednjem kolu.

Nažalost, to nije bio potpuni scenario ovog meča, Srbija je imala sjajan preokret u prvom poluvremenu kada je čak 11 minuta provela bez primljenog gola, ali je u nastavku usledio veliki pad, koji je bio nenadoknadiv, čim je Crna Gora otišla na +3 nekoliko minuta pre kraja.

Posle ove utakmice, Srbija i Francuska se sastaju 12. decembra u 21.00, istog dana igraju se i mečevi Danska - Crna Gora i Švedska - Rusija.

PRVO POLUVREME - Srbija od očaja došla do vođstva, Crna Gora 11 minuta nije dala gol!

Imala je Crna Gora skoro četiri dana pauze jer je ranije odigrala prethodne mečeve, dok su naše reprezentativke imale manje od 24 sata za odmor, zbog pomeranja nakon velikih protesta u Francuskoj.

Činilo se da je Crna Gora svežinu iskoristila da dobro startuje, pa je povela sa 1:3 preko Jovanke Radičević.

Vezala je Andrea Lekić dva gola, ali je i tranzicija Crnogorki bila munjevito brza, za 3:5 posle naleta Majde Mehmedović. Nakon toga, Brnovićeva je povisila na +3, a Katarina Krpež Šlezak je odbitak barem iskoristila da smanji na 4:6.

Na jednoj strani, ljutu bitku su vodile Katarina Krpež i Mehmedovićeva, čim je Srbija smanjila na 6:7, kontra je odvela Crnogorke na +2. Uspeli smo konačno sredinom poluvremena i da izjednačimo, Slađana Pop Lazić je to učinila, a zatim iz kontre preokrenula na 11:10!

Potresno je potom delovala povreda naše golmanke Katarine Tomašević, obnovila je povredu kolena i sa terena su je iznele saigračice. Ta povreda nije poremetila ekipu, Katarina Krpež nas je odvela na 12:10, a Crna Gora nije uspela da nam da gol punih pet minuta!

To se nastavilo još duže, odbrana Srbije bila je granitna, Krpež neumoljiva za +3! Više od 11 minuta Crnogorke nisu našle put do mreže, kada ih je trgla Katarina Bulatović za 14:11.

Nastavile su naše reprezentativke da dominiraju i potvrde vođstvo u prvom poluvremenu od 15:12.

DRUGO POLUVREME - CRNOGORKE SPRETNIJE U DRAMI!

Katarina Krpež je dala čak osam od 15 glova Srbije u prvom delu igre, a novim je otvorila nastavak, kada je i Mehmedovićeva bila strelac za 16:14.

Grubo se igralo u odbrani kada su Crnogorke krenule na sve ili ništa, to im je dalo rezultat jer smo bili primorani na udarce sa distance, a razlika je ipak anulirana na 19:19, Crnogorke su uspele agresivnom igrom da nas poremete.

Našu crnu seriju prekinula je Dijana Radojević, ali je Crna Gora i tada uspela da izjednači - sve to bila je najava rovovske bitke za pobedu.

Čak pet puta u nizu su uporne Crnogorke izjednačile, od 19. do 23. gola, a onda su i preokrenule, samo 10 minuta pre kraja.

Jaukovićeva i Klikovac su potom dovele našu ekipu u prilično tešku situaciju, na 24:26, potpuno kontrolisavši dešavanja na terenu.

Srbija - Crna Gora 27:28

Srbija: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež Šlezak 12, Lekić 2, Stevin, Lavko 4, Kovačević, Nokolić, Radojević, Pop Lazić 2, Radojević D. 5, Vukajlović, Stoiljković 2, Cvijić, Dmitrović

Crna Gora: Rajčić, Nenezić, Radičević 5, Jauković 6, Bulatović, Klikovac, Ujkić, Premović, Bulatović K. 3, Brnović 1, Pavićević, Ramušović, Mehmedović 6, Despotović, Raičević 6, Grbić 1

Evropsko prvenstvo u rukometu – druga faza, poslednje kolo

sreda 15.45 Danska – Crna Gora

sreda 18.00 Švedska – Rusija

sreda 21.00 Srbija – Francuska

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • decko 72

    10. decembar 2018 | 23:05

    I protiv Ruskinja i protiv Crnogorki najvise gresaka napravila je Andreja Lekic.Ona snosi najvecu krivicu...

  • per johanson

    10. decembar 2018 | 22:29

    Rašili smo vas. Sportski pozdrav!

  • Sas@

    10. decembar 2018 | 22:31

    Nismo mi za zavrsnicu... u bilo kom sportu, ne vredi, ne umemo izneti kraj kako treba. Zalud...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA