≫ 

Amerika je plakala posle emotivne poruke trenera na samrti svojim igračima, nakon osvojene titule! (VIDEO)

Trener srednjoškolskog tima u američkom fudbalu podigao je ceo svet na noge svojom porukom

  • 1

Trener srednjoškolskog tima američkog fudbala Njuton iglsa V.T. Džonston održao je dirljiv govor svom timu pre finalne utakmice, u kojoj je njegov tim osvojio titulu prvaka Teksasa, zbog kojeg je rasplakao celu Ameriku.

Treneru Džonstonu su na početku sezone lekari rekli da ima još oko osam meseci života, ali je on odlučio da se do kraja bori sa ekipom za titulu. Trener koji je pre tri godine imao transplantaciju oba plućna krila došao je na finalnu utakmicu da bi im održao govor.

Uspeli su da odbrane titulu prvaka. Svi američki mediji preneli su njegovu izjavu, pred oko 100.000 gledalaca, kojom se igračima obratio pre finalne utakmice:

- Momci, ovo je poslednja sezona da vas treniram. Možda neću dočekati ni kraj ove sezone - rekao je, a kasnije je objasnio svoje reči:

- Želeo sam da znaju što se događa. O svemu sam im pričao jer ovo je moja poslednja lekcija. Prošao sam kroz period od nekoliko nedelja kada nisam verovao da ću dočekati jutro. I to sam im rekao. Poslednja lekcija koju želim da nauče od mene glasi: 'Pazite šta radite, svi ćemo jednom otići, važno je kako živite dok ne dođe kraj, u šta verujete i u šta ulažete snagu. Ovo je vaše vreme.

- Ljudi ne razumeju to, ali imao sam specijalan poklon. Poklon je bio da sam mogao da vidim kako moj život utiče na druge pre nego umrem. Uspeo sam da ih naučim neke lekcije. Rekao sam im uradite to za sebe za svoje saigrače. Ako sam uradio prave stvari, deo mene će zauvek živeti sa njima - poručio je Džonston.

Inter je imao nekoliko kikseva i praktično ispao iz šampionske trke, a večeras mu u goste stiže Napoli, koji koliko-toliko prati Juventus. Kvota na keca je 2,70, na dvojku 2,65, a na iks 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Napoli

VIDEO: Vladan Milojević dao krv u akciji Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    26. decembar 2018 | 09:55

    Што би рекао Ђорђе Чварков, повраћа ми се. Колико људи на свету пати, болује, гладује због спољне политике САД-а?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA