≫ 

Albanski komentator rukometaša Makedonije naziva isključivo brojem (VIDEO)

Mustafi Ademiju smeta Stojance Stoilov i njegov stav prema albanskom jeziku

  • 4

Sportski komentator na makedonskoj državnoj televiziji Mustafa Ademi, odbio je da imenom i prezimenom nazove rukometnog reprezentativca te zemlje Stojančeta Stoilova, već ga je oslovio sa "igrač sa brojem pet".

Albanac je odlučio da tako radi dokle god traje Svetsko prvenstvo u rukometu u Nemačkoj, odnosno, dokle god Makedonci budu igrali, zato što je Stoilov napustio ceremoniju proglašenja najboljih sportista Makedonije, jer je jedan od dobitinika počeo da priča na albanskom jeziku.

Da podsetimo, kapiten rukometaša Vardara Stojanče Stoilov i reprezentativac Makedonije, nedavno je napustio svečanost proglašenja najboljih sportista te zemlje za 2018. godinu, jer su neki od dobitnika govorili i na albanskom jeziku.

Pomenuta reprezentacija zauzima drugo mesto na Svetskom prvenstvu u grupi B, jer posle dva kola ima maksimalan učinak nakon trijumfa protiv Japana (38:29) i Bahreina (28:23).

VIDEO: Makedonija ima novo ime, narod negoduje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nigrutin

    14. januar 2019 | 07:49

    Prvo je bila Stara Srbija, pa Makedonija, a bojim se da je uskoro Velika Albanija. Al kad čujem kako makedonci loše govore o Srbima i Srbiji koji nemaju niti jednu negativnu emociju za njih, a o šiptarima koji ih s vremena na vreme ubijaju skoro sve najbolje, onda shvatim da je u pitanju mazohizam, zbog kojeg ih ne treba žaliti. Jedino može biti žala za Starom Srbijom!

  • Wien

    14. januar 2019 | 07:55

    Pa braco Makedonci...nisu vam Srbi dovoljno dobri bili ....eto vam sad...

  • ja sam ja

    14. januar 2019 | 07:43

    imam pola makedonske krvi pola srpske, ali makedonci u gorem ste sosu sa albancima nego mi, jer mi smo znali sta nas ceka a vi jos niste svesni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA