≫ 

Peruničić: Nemamo šta da izgubimo pred 15.000 Nemaca, treba da pokažemo talenat i ponos! (VIDEO)

Opušteniji je Peruničić posle Koreje

  • 6

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić bio je zadovoljan pobedom nad Korejom na SP.

Srbija je bila bolja sa 31:29, pa je sačuvana nada da možemo dalje, ako se poklope ostali rezultati uz našu pobedu nad Nemcima.

- Drago mi je zbog momaka, nije mi postojalo razočarenje, ljutnja, zato što sam osećao... Treba vreme. Bilo je trenutaka kada smo mogli još mnogo stvari da uradimo i to se jasno vidi, protiv Rusije i Brazila i to su reprezentacije koje možda nekad gledamo i potcenjivački. Ponoviću da smo došli da igramo ceo turnir, prosto, neke stvari treba da se poslože, ne samo igra na terenu, nijednog trenutka tražio alibi.

Bilo je previše praznog hoda na prethodnim mečevima, što nas je skupo koštalo.

- Uvek sam ih terao da ne igramo 25, 35, 45 minuta, nego da igramo do kraja. Juče smo imali dva napada da se vratimo na nerešeno i siguran sam da bismo preokrenuli, to je stvar psihe.Ispunili su očekivanja momci, pokazali su novo u karakteru. Izgubljene lopte nisu bili pasovi koji su se sekli, mi smo bukvalno poklanjali te lopte, gde neko istrči da da gol. Kad uzmem odbranu kao odbranu, izvanredno smo igrali jednu od najboljih odbrana na turniru.

Foto: Tanjug/AP

O ODBRANI

- Možda grešim, ali u razgovorima mi se tako pokazalo, imamo motiv i drčnost. Tu je stvar i zrelosti da ne izgubimo glavu, što nam se i desilo juče. Od tolike želje smo pregoreli. Ovo je velika lekcija. Drago mi je zbog Lazara Kukića, stalno mu govorim da ću biti sjajan igrač. Ako mu dam da rešava, onda treba da rešava, to je moja odgovornost jer sam mu to dao. Bitno je da dobijamo igrače.

O ŠANSI MLADIMA

- Lako je ubaciti sve njih, mogu da pregore, nije ovo mala scena. Mi ćemo svaki meč koristiti na najbolji mogući način, znamo zašto igramo, želimo da sebe izgradimo, nadogradimo. Jeste, dosta je tu debitanata, mentalna snaga je bitnija od fizičke.

O MEČU SA NEMCIMA

- Uživam što smo tu, ona treba da uživaju, pred 15.000 su već igrali protiv Francuske. Nemaju šta da izgube, ja treba da trpim kritike, treba da pokažu talenat, zašto su ovde. Mislim da su na najponosniji način predstavljali grb i zemlju.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ekica

    15. januar 2019 | 21:07

    15 razlike za nemce

  • Србин

    16. januar 2019 | 00:02

    Како вас није срамота да пљујете нашег селектора, имамо врло млад и борбен тим са жељом да се доказује, играју добро, недостаје им искуство које ће да се стекне у наредним годинама Свака част селектору што нас води, имамо добру одбрану али против врхунских екипа као што су Немачка Русија а за Французе не треба трошити речи светски шампиони, имају абалоа једног од најбољих светских играча ако не и најбољи Свака част селекторе за све и свака част играчима на борби, Србија је поносна на вас па макар и били последњи

  • Paja

    15. januar 2019 | 21:45

    Cujes li ti sebe, bivsi cg a sada SRB?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA