≫ 

Srbija pokazala zube Nemcima, ali je porazom završila grupnu fazu!

Poslednji meč "orlova" u grupi na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj bio je prilika da se naši momci časno oproste od borbe za medalje, ali i šansi za plasman na Olimpijske igre

  • 15

Rukometna reprezentacije Srbije, poražena je u poslednjoj utakmici preliminarne faze takmičenja na Svetskom prvenstvu od Nemačke sa 31:23 čime je ispala iz daljeg takmičenja za odličja, ali će igrati razigravanja u Kopenhagenu. Igraćemo u subotu kao peti iz grupe A protiv petoplasirane ekipe iz grupe B, Bahreina u borbi za plasman od 17. d0 20. mesta

Oproštaj od borbi za medalje na Svetskom prvenstvu bio je bolan, baš kao i utakmice protiv Francuske i Brazila, koje smo takođe izgubili.

Srbija se odlično držala do 25. minuta prvog poluvremena, čak je i imala prednost na početku, a posle je bila u egalu. Tada smo napravili glupu grešku. Kod rezultata 12:11 za Nemce, dva srpska igrača nisu izvela pravilno izmenu, pa je sudija dosudio dva minuta isključenja.

Foto: Tanjug/AP

Usledio je napad Nemačke, gde smo zaradili još jedno isključenje i Nemci su sa dva igrača više za minut otišli na 15:12, a na kraju poluvremena i 16:12.

Dovoljna zaliha za nastavak drugog dela igre, u kojem smo mi dali odmah gol i smnajili prednost na 16:13, i tu stali.

Usledila je furiozna serija 10-3 za Nemce i 26:16 u 49. minutu čime je praktično bio kraj meča.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Nemanja Ilić sa šest golova, Vukašin Vorkapić je postigao tri, Stefan Vujić, Ivan Mosić, Lazar Kukić i Milan Milić po dva.

Nemačka - Srbija 31:23 (16:12)

Dvorana: Mercedes Benc Arena (Berlin) Gledalaca: 15.000 Sudije: Pavićević (Crna Gora), Ražnatović (Crna Gora)

Nemačka: Bom 3, Druks 4, Fat 2, Genšejmer 2, Groetski, Hajnveter 1, Kolbačer 4, Lemke, Muše 5, Pekeler 2, Semper 2, Strobel 1, Vejde 3, Vejnček 2, Volf

Srbija: Cupara 1, N. Ilić 6, V. Ilić 2, Kukić 2, Marsenić 1, Milić 2, Milosavljev, Mošić 2, Nenadić, Nikolić, Obradović, Orbović, Pušica, Radivojević 2, Vorkapić 3, Vujić 2

Foto: Tanjug/AP

Selektor Peruničić izvršio je pred meč promena na golu. Vladimir Cupara je zamenio Svetislava Verkića. Na gol liniji se Cupara pridružio Dejanu Milosavljevu.

Prethodno je Milan Milić zamenio povređenog Nemanju Zelenovića, a Dejan Milosavljev, Vladimira Cuparu pred meč sa Brazilom.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

 

GRUPA A, 5. kolo

Brazil - Korea 35:26

Srbija - Nemačka 31:23

Francuska  - Rusija 20.30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA