≫ 

Svetska antidoping agencija teško može da uhvatiti dopingovanog sportistu, osim ako ga neko ne izda! (VIDEO)

Najveći sportisti sveta padali su na dopingu posle potkazivanja od strane kolega ili trenera

  • 0

Svetska antidoping agencija teško da može da uhvati najveće sportiste u doping prekršaju. Misli se na one najpoznatije i najuspešnije u istoriji.

Uglavnom se to dešava kada ih neko od bliskih članova tima, kolega ili trener izda zbog nekog razloga. To se desilo sa Lensom Armstrongom, poznatim biciklistom osvajačem sedam Tur d Frans trka, ali i sa atletičarkom Merion Džouns, nekada svetskim rekorderom na 100 metara Timom Montgomerijem i još nekim takmičarima.

Armstronga je "izdao" kolega iz tima koji nije želeo da koristi doping već je rekao zvaničnicima svetske doping agencije šta je Lens godinama koristio. Kada su ponovo testirali njegove uzorke, našli su te supstance i suspendovali ga doživotno.

Tako je bilo i sa atletičarima Merion Džons i Timom Montgomerijem, čiji bivši trener je pokazao koju supstancu su koristili, a retroaktivni testovi su im bili pozitivni.

O svemu tome poslušajte šta kaže Prof. Dr Nenad Dikić sa Univerziteta Singidunu, koji je predsednik odbora za doping kontrolu ADAS-a (antidoping agencije Srbije)

VIDEO: Miloš Šarčev tvrdi da se čak 9 od 10 medalja u atletici na Olimpijskim igrama osvaja uz pomoć dopinga

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA