≫ 

Najluđi posao u NFL-u: Trener za hvatanje trenera (VIDEO)

Glavno zaduženje ovog čoveka je da hvata i smiruje glavnog "kouča" kada je ovaj na ivici kazne

  • 1

Groznica NFL-a dostiže vrhunac, Los Anđeles Remsi i Nju Ingland Petriotsi boriće se u najspektakularnijoj utakmici, Superboulu, za naslov šampiona, pošto su u polufinalnim duelima bili bolji od svojih rivala Seintsa i Čifsa.  

Ulog je ogroman, tenzije će eskalirati kada krene sudar, a da sve protekne pod kontrolom u "utakmici svih utakmica", brinu se i treneri specijalci, čiji je glavni zadatak da tokom utakmice spreče glavnog trenera da ne napravi prekršaj zbog kojeg bi mogao biti kažnjen i udaljen sa meča.

U ekipi Los Anđeles Remsa taj zadatak poveren je Tedu Retu, on je takozvani "Get back coach", što ga u najslobodnijem prevodu označava zaduženim da smiruje trenera, tj. vraća ga u okvire zone predviđene za kretanje trenera.

Njegov zadatak je upravo taj - da trenera koji je na ivici da zakorači u teren, prigovori sudiji, napravi bilo kakvu vrstu incidenta, hvatanjem rukama odgovori od toga! Bukvalno - zadrži ga po potrebi, i onda pusti, i tako svaki put kada sam proceni da bi trebalo da interveniše.

Sve vreme je iza njega i prati ga u stopu kao senka.

- Bez obzira da li se radi o Mekaveju (glavni trener) ili nekom drugom treneru, moj posao je da sve vreme, bukvalno, stojim iz Šona i vučem ga nazad, pre nego što sudije krenu da ga sankcionišu ili mu zaprete kaznom. Šašavo je. gledano sa strane liči na ples kada ga tako uhvatim, pa pustim. Možda kao tango? - kaže Ret, koji je ove sezone imao mnogo takvih intervencija kako se šampionat bližio samoj završnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA