≫ 

Rukometaši Danske novi su prvaci sveta! Domaćin prvenstva razbio Norvežane u paramparčad! (FOTO)

Na terenu je postojala samo jedna ekipa

  • 1

Rukometaši Danske novi su šampioni sveta u rukometu pošto su u velikom finalu savladali Norvežane 31:22 (18:11).

Selekcija suorganizatora prvenstva pokazala je da je čitav turnir ozbiljno shvatila kako organizacijski tako i takmičarski, što se videlo i po krajnjem rezultatu.

Ni u jednom momentu nije se pobednik dovodio u pitanje, a koliko je Danska bila dominantna na ovom šampionatu vidi se i u činjenicu da su dobili svih deset mečeva.

I u finalu, pred 15.000 navijača u Herningu, Dance je predvodio neverovatni Mikel Hansen, koji je svoj bajkoviti šampionat garnirao sa sedam golova u završnom meču.

Hansen je turnir završio kao najefikasniji igrač sa 72 gola.

Izabranici Nikolaja Jakobsena tako su u trofejnu vitrinu evropskim titulama iz 2008. i 2012. godine i olimpijskom zlatu iz Rija 2016. godine dodali trofej koji im je do sada jedini nedostajao - svetsku krunu!

Mikel Hansen konačno na svetskom tronu Foto: Tanjug/Ap

Ako je u prvom delu igre još i bilo tračka neizvesnosti po pitanju pobednika, u nastavku je ono iščezlo sa prvim minutama. Na terenu je postojao samo jedan tim. Danci su na krilima navijača igrali kao u transu, Norvežani su bili bespomoćni u svakom pogledu, delovali kao razbijena vojska, trećerazredna selekcija zalutala u finale.

Takvu su je učinili Hansen i družina, koji su u demonstraciji moći kakva dugo nije viđena u finalima, poklonili sebi najlepše veče u svojim karijerama.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zekki

    27. januar 2019 | 19:17

    Gledam ove norvezane kao da vidim nase kako igraju rukomet.Bruka i sramota za jedno finale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA