≫ 

Ko je bio rukometaš koji se ubio? Strastveni lovac, nedavno dobio dete, igrao na EP 2016, žestoko kritikovao reprezentaciju zbog menadžera (FOTO)

Novak Bošković je imao 29 godina...

  • 27

Informacija da je Novak Bošković izvršio samoubistvo iznenadila je skoro sve ljubitelje rukometa u Srbiji, ali i celokupnu javnost.

Bošković je u nedelju, naočigled supruge, pucao iz pištolja sebi u glavu, a motiv i dalje nije poznat.

Momak koji je karijeru počeo u Crvenki, a igrao još za Vrbas i Priboj u Srbiji, bio je član izraelskog Hapoela. Takođe, Bošković je na EP 2016. godine bio član reprezentacije Srbije.

Igrao je na poziciji desnog beka, a u dresu nacionalnog tima zabeležio je negde oko 20-ak mečeva. Zanimljivo, nedavno je žestoko kritikovao srpski rukomet koji je ''potvrdu'' očajnog stanja doživeo na ovogodišnjem EP u Nemačkoj i Danskoj.

- Video sam mnogo stvari i ne bojim se da pričam o tome, situacija je katastrofa i mora da se promeni sve iz korena, od ljudi koji to vode pa sve do odnosa igrača prema zemlji. Kada obučeš dres reprezentacije to više nisi ti, nemaš ime i prezime, predstavljaš svoju zemlju, od tog sekunda nema boli, nema umora, nema ne mogu, tvoje ponašanje i način borbe moraju biti takvi da predstavljaš svoju zemlju onako kako je doživljavaš. Zato smatram da za reprezentaciju ne treba da igraju najbolji već oni koji su spremni da izginu na terenu. E kod nas je to najveći problem, oni najbolji su odustali jer su razočarani kao i ja, ćute i gledaju svoja posla a to nije dobro - rekao je Bošković nedavno za portal Srbijasport.net i dodao:

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Boskovic ® 🇷🇸 (@j_o_k_e_r_7) on

- Javnost treba da zna sve. Ja verovatno ne dobijam poziv jer nemam menadžera, ne promovišem se preko “rukometnog” sajta i prestao sam da finansiram sebi put. A ovi što bi trebalo da ginu, tu su, imaju veliki uticaj menadžera koji im obećava sve i svašta a to nije realno. Oni zabeleže par nastupa i misle da će da se prodaju u neki veliki klub poput Kila. Ni ti momci nisu krivi samo su pogrešno učeni da stavljaju sebe i svoje interese ispred svetog grba. Misle takođe da su zvezde a onda usledi loš rezultat, debakl. Ko je kriv? Matke, Perke, sada Perun, pa nisu! ali na njih je najlakše usmeriti prst i smeniti ih, lako će doći neko novi.

- U slučaju kada bih dobio poziv siguran sam da bih ga odbio uz obrazloženje selektoru naravno. Mnogi će to osuditi, ali ja nisam manji Srbin od njih, sebe smatram najvećim, jednostavno ne mogu da radim sa ljudima gde je prioritet da se vrati oprema a ne da se napravi rezultat gde reprezentativci sami sebe finansiraju a oni prikazuju suprotno, gde igrači troše svoje telo a posle povrede ih niko ne nazove a kamoli poseti.

Rekao je Bošković i da mu reprezentacija duguje, ali nije želeo da je tuži.

- Reprezentacija mi duguje, to su putni troškovi. Nikada mi nije palo na pamet da tužim svoju reprezentaciju jer sam pre svega Srbin. Ne želim da neko drugi uzima novac uz obrazloženje mi nećemo da tužimo reprezentaciju ali eto takva je situacija koja mora da se menja iz korena. Pitao sam nekoliko puta za putne troškove ali odgovora naravno nije bilo. Ja ne bih da gubim dragoceno vreme na nešto što nema svrhu. Kada se odazovem dam 100%. Trenutno to nisam i ne želim da nosim dres iz koristi, već da bih napravio uspeh.

Sudeći po fotografijama koje je kačio na svom Instagram profilu, Bošković je bio pasionirani lovac.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Boskovic ® 🇷🇸 (@j_o_k_e_r_7) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Boskovic ® 🇷🇸 (@j_o_k_e_r_7) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Boskovic ® 🇷🇸 (@j_o_k_e_r_7) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Novak Boskovic ® 🇷🇸 (@j_o_k_e_r_7) on

Divlja svinja, licica, vuk, jelen...svi su bili na njegovom lovačkom repertoaru.

Bošković je iza sebe ostavio ćerkicu Srnu koju je, sudeći po fotogafijama, dobio prethodne godine.

VIDEO: Muškarac pucao sebi u glavu iz lovačke puške kod vrtića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    3. februar 2019 | 14:32

    Sta ste se uhvatili za životinje sad, ostade mu dete bez oca, jeste li svi nenormalni?!

  • Čika Jova

    3. februar 2019 | 15:18

    Nepromišljena konstatacija da je bio lovac upropastila je vest. Umesto da žale za reprezentativcem i jednim mladim životom, dušebriznicima žao životinja.

  • Mad4red

    3. februar 2019 | 13:48

    Obicno lovci su nesrecni ljudi, alll ubijati zivotinje a dati ime djetetu Srna...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA