≫ 

Brejdi ispisao istoriju Superboula: Nju Ingland osvojio 6. titulu posle spektakla u Atlanti! (FOTO) (VIDEO)

Možda nije bio najlepši i najefikasniji Superboul, ali svakako jeste bio istorijski

  • 12

Ekipa Nju Ingland Patriotsa na čelu sa Tomom Brejdijem osvojila je titulu šampiona NFL lige pošto su u velikom finalu 53. Superboula, baš kao i pre 17 godina, pobedili Los Anđeles Remse, ovoga puta sa 13:3  (0:0, 0:3, 3:0, 0:10).

Spektakularno, neefikasno i za istoriju. Ovako se u najkraćim crtama može opisati završnica jednog od najglednijih sportskih duela na svetu odigrana pred 70.000 ljudi na velelepnom Mercedes Benc Superdomu u Atlanti, koji je mogao da "začini" samo veći broj poena.

Naime, pored brojnih rekorda koji su oboreni, postavljen je i ovaj po negativnom broju poena jer je na ovogodišnjem finalu postignuto najmanje poena ikada, samo 16. Pre toga rekord je držao 7. po redu Superboul na kojem je postignuto 21 poen.

 

Ipak, ono što je najbitnije, Nju Ingland Petriotsi po šesti put postali su šampioni, i to, u susretu, u kojem je legendarni četrdesetjednogodišnji kvoterbek pobedničke ekipe Tom Brejdi došao do 6. prstena i tako ušao u istoriju ovog takmičenja kao čovek sa najviše titula.

Počelo je izuzetno uzbudljivo na obe strane. Sam start obeležilo je odlično vraćanje početnog udarca Kordorela Petersona, kao i nekoliko, i te kako, dobrih trčanja Sonija Mišela i Džejmsa Vajta. Ipak, u momentu kada je Nju Ingland došao do 35 jardi od "end zone" Remsa, Brejdi iz prvog pokušaja baca intersepšn u ruke Litltona.

Sa druge strane ni Remsi nisu koristili svoje šanse. Odbrana Patriotsa bila je neprobojna, pa je prva četvrtina završena bez poena.

 

Do kraja poluvremena, Stiven Gostkovski bio je precizan za tri poena sa 42 jarde, što je ujedno bio i krajnji rezultat prvog dela igre.

U nastavku, Remsi su uspeli da izjednače na 3:3.

 

Publika širom sveta čekala je tačdaun koji se "konačno" dogodio na 7 minuta pre kraja kada je Rob Gronkovski sjajno uhvatio pas  na jard od end zone, posle čega Soniju Mišelu nije bilo teško da istrči za tačdaun i novo vođstva Patriotsa, 10:3.

Konačnih 13:3 na 70 sekundi pre kraja postavlja Stiven Gostkovski drugim fild-golom i tako stavlja tačku na 53. finale Superboula.

Ovaj meč, između ostalog obeležila je i sjajna odbrana novih šampiona koji su uspeli da prvi napad lige svedu na svega 3 poena.

 

Kod pobednika Tom Brejdi je prebacio 262 jarda uz intersepšn, a junak meča bio je Džulijan Edelman sa 141 uhvaćenim jardom, uz Sonija Mišela koji je pored tačdauna istrčao i 94 jarda. Na drugoj strani Džered Gof je prebacio 229 jardi uz intersepšn.

Da podsetimo, 0vo je bio drugi susret dve franšize u Superboulu. Prvi put u velikom finalu ovi timovi su se sastali 2002. godine kada je počela era Nju Ingland Petriotsa na čeču sa sa Tomom Brejdijem i Bilom Beličikom.

 

Od tada, do danas Brejdi je postao najstariji kvoterbek osvajač Superboula, a Beličik najstariji trener šampion NFL.

Posle nove titule, Nju Ingland se izjednačio sa Pitsburg Stilersima po broju titula, ali ih je nadmašio sa 37 pobeda u plej-ofu.

Stadion Mercedes Benc Spektrum u Atlanti vredan 1.5 milijardi dolara; Foto: Tanjug/AP

Šampioni 53. Superboula; Foto: Tanjug/AP

Tom Brejdi osvojio je 6. titulu; Foto: Tanjug/AP

Veliko slavlje Nju Inglanda, Foto: Tanjug/AP

Malo poena u ovom meču; Foto: Tanjug/AP

Velika borba na obe strane; Foto: Tanjug/AP

Prvi napad lige sveden je na samo 3 poena; Foto: Tanjug/AP

Tom Brejdi ispisao je istoriju NFL-a; Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Ludilo navijača Nju Inglanda u Bostonu, bilo privedenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA