≫ 

Drage Delije, sad znate kakvo je more u februaru: Član skupštine grada Splita dao skandalozan osvrt na napad huligana na srpske vaterpoliste

Krajnje zlonamerna izjava Martina Pauka

Većina zvaničnika u Hrvatskoj, uključujući i predsednicu Kolindu Grabar Kitarović, osudili su huliganski napad na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu dok su šetali Rivom, pred meč sa Mornarom. 

Ipak, ima i onih koji ne vide da ima išta sramotno u tome što su hrvatski navijači pretukli palicama srpske sportiste, od kojih je jedan spas potražio u moru.

Reč je o članu Skupštine Splita Martinu Pauku, koji je uz to i član stranke "Neovisni za Hrvatsku", uz to je i fudbalski sudija, a zaposlen je i u Hrvatskom hidrografskom institutu u Splitu.  On se u subotu takođe oglasio o sramotnom napadu huligana na vaterpoliste Crvene Zvezde, ali ne smatra, poput većine normalnih ljudi, da su napadači bilo šta loše uradili - on smatra da su vaterpolisti Zvezde sami krivi za napad.

Njegov, kako je i hrvatski portal Ineks ocenio, skandalozan status o napadu, prenosimo u celosti:

U svetlu današnjih događaja na splitskoj Rivi, delim jedno drugačije iskustvo, priču splitskih vaterpolista u Beogradu. Prijatelj s faksa, koji je igrao u više splitskih vaterpolo klubova, jednom je sa ekipom otišao na gostovanje u Beograd. Budući da su stigli ujutro imali sučitav dan za razgledaje grada i ručak pre večernje utakmice.

Naši vaterpolisti bili su svesni situacije i učinili sve da izbegnu bilo kakav konflikt ili provokaciju – u hotelu su ostavili trenerke s klupskim grbom, obukli se u civilnu odeću i mirno, bez provociranja prošetali gradom. Nakon razgledanja stiglo je vreme ručka, te su otišli u piceriju, nastojeći držati "low profile" i uklopiti se u okolinu. Bili su pristojni do te mere da su se prilagodili domaćinu te su se pre samog ulaska u piceriju dogovorili da neće glasno pričati, a kad konobar dođe po narudžbinu - naručiće na srpskom jeziku, i to dve mešane pice i četiri piva.

VIDEO: Vaterpolista Zvezde po izlasku iz mora u koje je skočio u begu od batina huligana

Nisu hteli naručivati mesna jela i priloge jer bi tada svaki od njih trebalo puno pričati i postojala bi mogućnost da konobar i gosti iz naglaska skuže odakle su, te da tako upadnu u problem. Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolista je samo kratko rekao: "Dve mešane pice i četiri piva". Konobar ga posluša, nasmejao se i vikne pizza-majstoru "Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku". Naši vaterpolisti su prebledeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku - uspeo da shvati da su Hrvati. Kad se konobar vratio, donio je pice i četiri piva.

Najstariji vaterpolista mu reče da ne žele nikakve probleme te ga pristojno upita kako ih je uspeo provaliti kad su došli u običnoj odjeći te naručili na srpskom. Konobar razvuče osmeh od uva do uva, namigne i kaže im kako se u Srbiji ne kaže mešana, nego kombinovana pica. Uz to je još dodao, budući da su tako dobri gosti - da kuća časti pićem.

Jeste li iz ove kratke priče uspeli shvatiti pouku?

Jeste li primetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odeću bez ikakvih navijačkih obeležja te uz to još narudžbinu kažu na jeziku domaćina kako bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom "vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa"? E pa "Delije" drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negde kod fontane stali, napravili selfi i stavili ga na instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste "moćni", "ogromni", "snažni".

Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru.

VIDEO: Obraćanje predsednika VSS Viktora Jelenića povodom napada u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    10. februar 2019 | 13:30

    E pa dobićete opet pivo.....

  • Rtd

    10. februar 2019 | 13:26

    Treba mu čestitati na iskrenosti , samo je rekao ono što 90- odsto hrvata misli . Mogu da se kladim da već počinioce caste pićem u splitu .

  • Sandra

    10. februar 2019 | 13:38

    E pa vi Hrvati necete progovoriti u Srbiji hrvatski. Mi vam pruzamo dobrodoslicu i zaradjujete srpski novac i to vam nije gadno. A Hrvati Srbe i Crnogorce palicama. Kako rece jedna vasa i on je cetnik,pa i vi ste ustase. I ne dolazite u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA