≫ 

Tukli ih pesnicama, nogama, palicama i pretili nožem: Splitska policija otkrila detalje o napadu huligana na vaterpoliste Zvezde (VIDEO)

Tri hrvatska državljanina nalaze se u pritvoru povodom napada na igrače crveno-belih

  • 39

Splitska policija je u saradnji sa državnim tužilaštvom dovršila kriminalističku istragu i ispitivanje tri hrvatska državljanina, koji se sumnjiče da su napali vaterpoliste Crvene zvezde i tom prilikom im naneli teške telesne povrede.

- Utvrđeno je da su u pitanju dva 25-godišnjaka i jedan 23-godišnjak, za koje se sumnja da su počinili kazneno delo nanošenja teških telesnih povreda u pokušaju, kao i kazneno delo razbojništva, kojim su oduzeli klupski dres - navodi se u saopštenju.

Policija navodi kako su 25-godišnjaci i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru 9. februara oko 13 i 30 došli do ugostiteljskog objekta na "Obali hrvatskog narodnog preporoda" u Splitu, te fizički napali tri igrača vaterpolo kluba, koji su kao gosti sedeli u spoljašnjem dijelu objekta.

Razlog napada je bio što su kod jednog od njih uočili klupska obeležja na odeći, te su, u nameri da oduzmu klupska obeležja, strane državljane više puta udarili pesnicama, nogama i palicama po telu, te od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtijevali da im preda klupski dres. Počinitelji su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i pretili mu, a nakon što je 29-godišnjak u begu skočio u more, od njega su i nadalje, uz pretnju nožem zahtevali predaju odeće s klupskim obeležjima, što je on na kraju i učinio.

Navedeni 29-godišnji strani državljanin je tom prilikom lakše povređen. Policija je obavila razgovore sa svedocima događaja, i pretražila stanove i druge objekte koje koriste osumnjičeni. Tokom istraživanja kod 25-godišnjaka je pronađena i oduzeta majica s klupskim obeležjima.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak iz mržnje pokušali teško telesno povrediti ili teško narušiti zdravlje trojici stranih državljana, a iz istog su motiva mržnje, upotrebom sile i hladnog oružja, na štetu 29-godišnjaka počinili razbojništvo.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dvojica 25-godišnjaka i 23-godišnjak predati su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se i dalje - navodi se u saopštenju.

VIDEO: Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac

VIDEO: Svi detalji napada na vaterpoliste srpskog kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    11. februar 2019 | 13:57

    Alo,Srbi Shvatite da Jugoslavije više nema,nije je ni bilo,ona je pistojala samo u našim ludim glavama

  • Z

    11. februar 2019 | 12:27

    Ko vas pusti u evropu vi nikad necete biti evropa gubite ugled koce vam vise doci u split niko nikad

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    11. februar 2019 | 12:44

    Да ли су то исти они који су "заводили" ред на југу?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA