Vedrana Rudan Hrvatsku nazvala "Štakorijom" zbog napada na vaterpoliste Zvezde: Niko ovako brutalno nije osudio huligane! (VIDEO)

U skladu sa karakterom, Vedrana Rudan je britko prokometarisala događaje koji potresaju Srbiju i Hrvatsku

  • 12

Vedrana Rudan se u novoj kolumni osvrnula na skandal u Splitu, gde su huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde.

Poznato je da Vedrana Rudan bez dlake komentariše sve teme, naročito je oštra kada su u pitanju nacionalni sporovi i sukobi u bivšim državama SFRJ.

Ovakvi huliganski ispadi joj teško padaju, pa je prilično surovo prokomentarisala dešavanja iz Splita.

Njen komentar prenosimo u celosti, a dala mu je naslov "Republika Štakorija".

- Za mene je Split, otkako sam prvi put u njega kročila, najlepši grad na svetu. Nije da nisam putovala, videla sam ja mnoge svetske gradove, pa ipak… Nima meni Splita do Splita.

Foto: Tanjug/FILIP KRAINCANIC

Kamene uske uličice, miris mora i ribe, Riva, ručak u “Hvaranina”, tržnica, ribarnica… Grad u kome su živeli Smoje, Senjanović, i meni najdraži od njih Predrag Lucić, bio je i ostaće moja velika ljubav.

I ne, ni ovaj najnoviji napad divljaka koje ja ne želim zvati “Splićanima” neće u meni ubiti ono što osećam prema gradu koji volim. Pa ipak, kako je moguće, kako je moguće da se u Splitu koji je u međuvremenu postao grad iz snova za milione svetskih putnika dogodi ovakav zločin?

Nekoliko dečaka iz Srbije došlo je u moj grad da igra vaterpolo utakmicu. Nisu shvatili, niko im nije objasnio, da ne smeju da prošetaju do Rive u dresu svoje ekipe jer bi neko zbog toga mogao šipkom da razvali glavu.

Dečacima iz Srbije to možemo “oprostiti” jer su mladi, šta oni znaju? Bih li ja, ovako stara, da mi je to netko rekao, mogla u to da poverujem?

Bih. I rekla bih toj deci, još u Beogradu, ne odlazite, ako odete možete ostati bez glave. I da, moramo bit fer prema građanima i građankama Splita. Ovo je moglo da se dogodi u bilo kom hrvatskom gradu. Trenutna hrvatska vlast nam poručuje, u mržnji je spas.

Foto: e-stock.us/Aleksandar Baclija

Pogledajmo što se dešava u Saboru. Naš premijer pripadnike jedne od parlamentarnih stranaka naziva “miševima”, član iste stranke njega naziva “štakorom”. Premijer se na to podrugljivo smeši jer zna da mu, ovako bahatom, ovako pokvarenom, ovako ciničnom i beskrajno nekompetentnom, nitko ne može ništa.

Možemo li, hoćemo li zaboraviti scenu kad je naš premijer, okružen zaštitarima, nasrnuo na člana Sabora u nameri da ga prebije?

On i jedan od najvećih hrvatskih kriminalaca, da ne prljam ekran imenom gospodina gradonačelnika, dogovorili su se. Premijer će gradonačelnika razbojnika čuvati od zatvora, “štakor” hrvatsko pravosuđe drži u džepu svog skupog odela, gradonačelnik će da mu uzvrati uslugu kradući od stranaka i strančica štakorčiće koji će premijeru i njegovoj stranci omogućiti da oglodaju Hrvatsku do kosti.

Nikad Hrvatskom nije vladala ovako gadna ekipa. Neka nas bude i strah i sram. Možda ipak, neka nas bude strah. Mi koji smo potomci onih koji su stolećima živeli na ovim prostorima ne možemo učiniti ništa, a većina od nas nije kriva ni za što.

Foto: youtube/slobodna dalmacija

Oni imaju pravosuđe, vojsku, policiju, medije. Oni nam na sve moguće načine prodaju tezu kako su nam jedini pravi neprijatelji “četnici”. I onda kad “četnici” imaju dvadesetak godina, i onda kad igraju vaterpolo i onda kad otvorena srca, zaljubljeni u sport, dolaze u najlepši hrvatski grad.

Kad se dogodi tragedija, kad neki od “huligana” popuši priču zato jer je neobrazovan, glup ili samo zao, uz to siguran da mu zločin neće doći na naplatu, onda se i štakori i štakorka krenu glasno zgražati nad počinjenim zločinom.

FOTO: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Kao da su zločinci oni koji u rukama drže čeličnu šipku, a ne gospođa koja na Pantovčaku razgledava periku ili Štakor koji se ovih dana upustio u rešavanje izbora u Venecueli. On i Venecuela?! Američka, gadna, muva podrepuša nešto misli o svetskoj politici. Misli? Čime?

Zato, ne osuđujmo momke koji su krenuli da pobiju “četnike”. Nemaju oni ništa s tim. Slušaju glas svojih i naših gospodara.

VIDEO - Ispovest vaterpoliste Zvezde o paklu u Splitu

(Telegraf.rS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Linz

    11. februar 2019 | 21:23

    Bravo Kraljice, samo tako i tacno pravo u centar, sve to oni znaju alu ih privlaci udobna fotelja koja donosi glodanje naroda i unistavanje Hrvatske, ustvari vec odavno je unistena, tako mala zemlja a dugovi preko 40 mlrd Eura, mozda i vise dok cijela Yuga je dosla do 15 mlrd dolara. Dokle god je narod nauvan i glasa za njih oni ce glodati i dalje dok strani bankaru nekazu adios vi niste vise svoji. Najlakse je busati se u prsa i u domivinu rukama a u glavi je sto vise jamiti dok se sta ima a kad nebude, karta i put preko bare bez povratka a vas narode ko j..e kad ste misevi ito naivni.

  • Škorpija

    11. februar 2019 | 23:28

    Vedrana kao i uvek konkretna i direktna.Sram bilo sve one koji razmišljaju i postupaju kao ovi huligani!

  • MARKO PODGORICA

    11. februar 2019 | 21:50

    VEDRANA,VEĆINA TVOGA NARODA MISLI I ODOBRAVA OVAKVE NEČASNE I NELJDSKE RADNJE. U SUŠTINI NE VOLITE SRBE OD KAD POSTOJI LJUDSKO DRUŠTVO. MALI BROJ MISLI POPUT TEBE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA