≫ 

Zvezda i Partizan za vikend igraju tri večita derbija, a jedan je ljuta bitka za Superkup Srbije! (FOTO) (VIDEO)

Na tri fronta ljuta borba!

  • 4

Večiti derbi izaziva najveću strast kod svih navijača Crvene zvezde i Partizana, čak i kad se igra u sportovima koji nisu najpopularniji.

Ipak, ovaj put, derbi će se igrati za vikend u čak tri sporta, košarci, fudbalu i ragbiju 13, koji uvek donosi veliki naboj i podrazumeva žestoku igru.

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde će prvo dočekati Partizan u subotu od 18 časova i taj duel može crveno-belima doneti veliki korak ka tituli, dok Partizan pobedom može vratiti nadu i promeniti malo atmosferu u srpskom fudbalu.

Zvezda ima čak 15 bodova više sedam kola pre kraja prve faze i podele bodova, pa Partizan nema mnogo prostora za oklevanje, moraće da napadne svim raspoloživim snagama kako bi prvenstvo učinio barem zanimljivijim.

Foto: Ragbi 13 savez Srbije

U nedelju, u 14 časova, na Carevoj ćupriji, vodiće se borba za Superkup Srbije, pa će ragbisti Zvezde i Partizana još jednom ući u okršaj za trofej, a crno-beli su željni revanša, jer su nedavno u finalu Balkan Super Lige izgubili sa čak 30:6 od crveno-belih.

Foto: MN Press

Drugačija je situacija u košarci, gde je Partizan u boljem raspoloženju posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća! Crvena zvezda će biti domaćin u nedelju od 18 časova u ABA ligi, ali ako se gledaju samo rezultati na Jadranu, crveno-beli su favoriti.

Prvi su sa 18-1, Partian ima 13-6, što je učinak koji ima i Budućnost kao trećeplasirana. Cedevita je na 14-5, pa će ovaj meč biti važan i zbog preraspodele pozicija uoči plej-ofa!

Odbrojavanje do 159. večitog derbija, koja strana Topčidera će slaviti?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. mart 2019 | 12:15

    Realno je da dobijemo sva tei derbija!

  • zufer avdija

    1. mart 2019 | 19:34

    Od 2011. u košarci to nije večiti derbi jer FMP-u niko ne može da zabrani kako ćemo da se zovemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA