Bukić: Vaterpolisti treba da paze, i Beograd ima problem sa "pogrešnom trenerkom"

Prošao je incident u Splitu, ali je problem ostao

  • 5

Potpredsednik Vaterpolo saveza Hrvatske Perica Bukić izjavio je da na ovim prostorima postoji animozitet između određenih sredina što se posebno vidi u sportu i dodao da i Beograd ima problem sa "pogrešnom trenerkom".

Bukić ističe da su svi osudili napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i da će sa predstavnicima srpskog saveza uoči utakmice dve selekcije u Sisku, u utorak, razgovarati o nastavku regionalne lige.

Ovaj napad se desio pre mesec dana kada je grupa huligana napala trojicu igrača crveno-belih i kada se jedan od veterpolista, Sandro Kralj, spasao od njih skokom u more.

- Taj animozitet između određenih sredina postoji, a još me više žalosti kad se to događa i unutar Hrvatske, između Dubrovnika, Zagreba, Splita, Šibenika, Rijeke. Sport treba biti fešta, veselje, a ne prilika za 50 huligana s jedne i njih 50 s druge strane druge strane za sudar na nekoj benzinskoj pumpi.

To treba svesti u okvire da se takvi događaji izbegavaju i onemogućavaju. Što se tiče ovoga u Splitu, mi smo svi ekspresno osudili taj incident, a i oni je trebalo da budu malo oprezniji, ne baš hodati u trenerkama Zvezde po Splitu.

Pa imaju oni i problema u Beogradu kad sa "krivom" trenerkom - zalutaš. Znamo za taj odnos Hrvatske i Srbije u odnosu na istoriju, rat, tu treba biti oprezan i pametan.

Šta će biti dalje? Uoči utakmice između Hrvatske i Srbije u Sisku imaćemo sastanak i videćemo šta će odlučiti, dali smo im dovoljno vremena, oko mesec dana da donesu odluku - kazao je Bukić za hrvatski portal "100 posto".

Da podsetimo, direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezde Igor Milojević i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić rekli su na konferenciji održanoj povodom napada da se u Beogradu ništa slično nije desilo, niti da je iko od hrvatskih sportista u srpskoj prestonici imao problema s huliganima.

VIDEO - Milojević: Vaterpolisti iz Splita igrali u gaćama Torcide utakmicu u Beogradu, i ništa im nije falilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac Bratunac R . Srpska

    10. mart 2019 | 15:54

    Lupi covek i ostane ziv.Tako nam i treba dok im se samo sklanjamo.

  • Косингас

    10. mart 2019 | 18:28

    Срам те било Букићу! Срам да те буде. Никад немој изједначавати нас и вас. Разлика је огромна. И овим примером показујеш црту којим је вас Хрвате наш песник Јован Дучић најбоље описао. Стварно немате стида!

  • Bruka

    10. mart 2019 | 20:32

    Bruka stuPa srBstva, nemojte mene ja sam milogorac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA