≫ 

Hrvati imaju Karu, a mi Cupija i Lutkicu: Najluđi nadimci srpskih i hrvatskih igrača pred težak duel

Srpski rukometaši dočekuju Hrvate u četvrtak 11. aprila od 18 sati u Štark Areni

  • 5

Rukometaši Srbije igraju u četvrtak (18.00 RTS) bitnu kvalifikaci0nu utakmicu sa Hrvatskom za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. Meč je na programu u Štark Areni, koja je pravo mesto za duel ovakve vrste.

Utakmica je bitna jer Srbija u grupi nema nijednu pobedu, a mora da bude u prve dve plasirane ekipe, pa je duel u Beogradu bitan zbog bodova, podizanja samopouzdanja pred revanš u Zadru.

Ipak, sve je rečeno u najavi utakmice: zna se da je Hrvatska favorti na osnovu velikih uspeha prethodnih decenija. Zna se da rukometaši Srbije moraju da odigraju odlično da bi iznenadili rivala.

Ne zna se, ipak, da su igrači dve reprezentacije dobri prijatelji, ali i kumovi. Pre samo nekoliko dana, bek Hrvatske, Igor Karačić i srpski golman Dejan Milosavljev zvani Banda, zajedno su sa Vardarom osvojili regionalnu SEHA ligu, a sutra će se naći na dve suparničke strane. Naš Stefan Vujić i njihov Luka Stepančić su se okumili.

Vladimir Cupara - Cupi golman selekcije Srbije Foto: MN Press

Ne zna se, takođe, ni da u obe ekipe ima ludih nadimaka. Kad budete videli o kakvim nadimcima je reč, sigurni smo da ćete se saglasiti da Hrvati po maštovistosti ovde zaostaju za nama prilično. Dok mi imamo Lutkicu, Bandu, Pušku, Kuku, hrvatski reprezentativci imaju samo jednog baš upečatljivog: Karu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Uostalom, prosudite sami.

Nadimci srpskih rukometasa:

Ivan Dimitrijević - Lutkica

Dejan Milosavljev - Banda

Miljan Pušica - Puška

Lazar Kukić - Kuka

Vladimir Cupara - Cupi

Nemanja Zelenović - Zeleni

Nadimci hrvatskih rukometaša:

Igor Karačić - Kara

Željko Musa - Musa

Moreno Car - Car

Tako će se u četvrtak uveče od Kare braniti Cupi. Na koga biste se vi kladili u ovom sukobu?

Igor Karačić Kara/ Foto: Uroš Hočevar / kolektiffimages

Podsetimo, Srbija je poslednja u grupi sa jednim bodom, remijem i porazom iz dve utakmice. Selektor Nenad Peruničić najavljuje veliku borbu

- Kao što znate sledećeg četvrtka nas očekuje treće kolo kvalifikacija, ali isto tako i znate da nismo dobro krenuli. Onu prvu utakmicu protiv Belgije, mogu da kažem i da nismo imali sreće. Situacija je trenutno takva da imamo određenih kadrovski problema, imamo povređene igrače.

Foto: MN Press

- Sama utakmica nosi drugačiju težinu, u odnosu na prve dve, s obzirom da igramo protiv velikog rivala, selekcije Hrvatske. Gajim veliko poštovanje za ono što su oni u radili u proteklih 20 godina - rekao je Peruničić i dodao:

- Ono što je svakako problem za nas, to je što ćemo kompletni biti tek u utorak. Ono što mogu da kažem, jeste da su svi igrači u konstantnom kontaktu sa kondicionim trenerom i medicinskim timom kazao je selektor Srbije.

VIDEO: Cvetković: Rukomet kod nas je mrtav, da ga nisam napustio verovatno bih i ja bio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    10. april 2019 | 14:21

    Nisam znao da su prezimena ustvari nadimci

  • Hogar

    10. april 2019 | 16:40

    Pitam vas zašto niko ne pominje najsramnuju sportsku odluku u Srbiji. Reprezentacija je zbog atmosfere trebalo da igra u Pioniru, ali je prednost dobila Crvena Zvezda. Ej bre ko je to dao prednost jednom klubu ispred reprezentacije. Da li je Zvezda državni projekat ili reprezentacija Srbije. Sramota, zastiđe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA