≫ 

Peruničić ogorčen izmeštanjem rukometa u Arenu zbog ABA finala: Ovo je veliki udarac za naš sport!

Duel Srbije i Hrvatske na programu je u četvrtak u Štark Areni od 18 sati

  • 11

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić pred utakmicu protiv Hrvatske u Beogradu rekao je da njegova ekipa ima šansu da iznenadi favorita u duelu (18.00 RTS 2) koji je opisao kao idealan za dokazivanje.

- Hrvatska je favorit zbog svega svega onog što je uradila u poslednjih 20 godina i više, ne samo protiv nas. To ne znači da nemamo našu šansu. Naša mladost, energija i jedan novi put momaka zeljnih novog dokazivanja, a gde ćete bolje da se dokazujete nego protiv Hrvatske.

Velike mečeve odigrao je Peruničič kao igrač protiv Hrvata, često izlazio kao pobednik...

- Znate i sami da je ovo utakmica koja nosi drugaciiju draž, a u sportskom domenu i od moje generacije uvek je sve na terenu bilo fer, muški, sportski i želeo bih da tako ostane - rekao je Peruničić na konferenciji za medije u Rukometnom savezu Srbije na Tošinom bunaru.

Foto: Tanjug/AP

Peruničić je rekao i da se "orlovi" ne plaši nikoga, ali da poštuju svakog rivala, pa i Hrvatsku.

On se osvrnuo i na promenu mesta odigravanja utakmice, koja će se igrati u "Štark areni" umesto hali "Aleksandar Nikolić" gde je na programu prvi meč ABA finala između Zvezde i Budućnosti, rečima da je pretrpljen težak udarac.

- To nije tema ove konferencije, ali ću kratko odgovoriti. Mi smo juče kao sport doživeli veliki udarac. To je moj moj lični stav i na tu temu neću više govoriti. Trudim se da sam momcima razgovaramo o svemu, da se prilagođavamo situaciji kakva jeste, počev od početka kvalifikacija kada smo ostali bez sedam igrača. Trudimo se da iz svega toga izvučemo pozitivne stvari - rekao je Peruničić.

Foto: Tanjug/AP

Kapiten Srbije Nemanja Ilić rekao je da njegovi saigrači neće unapred predati iako igraju protiv favorita.

- Vremena je malo, ali svi se sa tim susrećemo. Svaku priliku od kad smo se okupili koristili smo da se što bolje pripremimo. Hrvatska je favorit, ali mi igramo kod kuće i nikako se ne predajemo. Daćemo sve da probamo da zadržimo bodove u Beogradu -, rekao je Ilić i pozvao navijace da dođu u što većem broju.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 18 sati uz besplatan ulaz u "Štark arenu".

VIDEO: Peruničić: Boli 18. mesto na Svetskom prvenstvu

(Kraj) dpo/vu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    10. april 2019 | 17:29

    Ajde bre ne sviraj, koga Vi zanimate. Igrate kao babe, borite se kao babe, a i ponasate se kao babe....videli smo Vas na delu na svetskom.

  • Buda

    10. april 2019 | 18:13

    Ne radi se o šamaru več ste svesni istine, koliko ste srozali rukomet i izgubili interosovanje i publiku! To vas plaši jer istina boli...

  • Sinisa

    10. april 2019 | 17:29

    Ne seri Perune

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA