Peruničić nije poveo dvojicu rukometaša u Hrvatsku: Hteo sam da ga poštedim tenzija, psihološki nije za ovakve utakmice!

Stefan Vujić ostao iz ''taktičkih'' razloga, dok je Bogdan Radivojević povređen

  • 4

Muška rukometna reprezentacija Srbije doputovala je u Zadar, gde ih u nedelju od 20.30 minuta očekuje kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv domaćina Hrvatske!

Orlovi su u četvrtak u Beogradu odigrali 25:25 sa Kaubojima, a za razliku od toga meča selektor Nenad Peruničić neće moći za ovaj da računa na Bogdana radivojevića i Stefana Vujića.

- Bogdan je i pre dolaska bio samo u opticaju za prvi meč. Odradio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Osam dana bez treninga, ne bih da ga dovodim u bilo kakav rizik. To je tako bilo i dogovoreno. Što se tiče Stefana, mislim da na psihološkom planu nije baš za ovakve utamice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje - rekao je Peruničić, a napominjemo da je Vujić svojevremeno igrao za Hrvate.

Govorio je Peruničić i o atmosferi koja Orlove čeka u Zadru.

Vujić je ostao u Beogradu Foto: AP/Tanjug

- Nismo se busali u prsa ni tamo, ni ovde. Ne biram mesto da kažem nešto drugačije. Hrvatska je bila veliki favorit u Beogradu, i ovde je. To je realnost. Ono što su momci više izneli na psihološkom planu je bilo iznad njihovih granica, utakmica je 55 minuta bila u egalu. Moramo da ostanemo fokusirani. Momci su pobedili sebe. Nisu imali oscilacije, bili su fokusirani na poštovanje lopte - rekao je Peruničić i dodao:

- Uvek želim pobedu, ali s obzirom na protivnika, nerešeno protiv Hrvatske je velika stvar. Držaćemo se našeg puta da želimo da pokažemo zube svima, sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak. Nas to na terenu ne interesuje. Kada izađemo na teren, naš fokus će biti samo na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kizami

    13. april 2019 | 15:58

    Ti si jedan los trener a još lošiji psiholog. Što ih nisi pripremio za to. Nisu to deca . Nije onda trebao ni partizan da ide u zagreb 90tih. Alibi trener.

  • Lud zbunjen

    13. april 2019 | 17:58

    Polako ali sigurno Perun pravi reprezentaciju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA