≫ 

Rukometaši Srbije poraženi u Hrvatskoj: Raduje igra iz drugog poluvremena, Orlovi moraju da dobiju sledeća dva meča!

Orlovi platili ceh lošem prvom poluvremenu, sada slede ključni dueli sa Belgijom i Švajcarskom

  • 6

Muška rukometna reprezentacija Srbije doživela je poraz od Hrvatske u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine - 27:23 (17:11)!

Orlovi su kao autsajderi otputovali u Zadar, iako su u četvrtak sa istim protivnikom odigrali 25:25 u Beogradu. Biće taj bod i te kako bitan u konačnoj borbi za plasman na EP, jer izabranici Nenada Peruničića posle četiri kola imaju samo dva boda.

HRVATSKA - SRBIJA 27:23 (17:11)

HRVATSKA: Duvnjak 4, Stepančić 1, Vida, Ivić pet odbrana - sedmerac, Karačić 2, Božić Pavletić 3, Štrlek 8(4), Musa, Mamić 3, Mandić 2(1), Jaganjac, Vranković 1, Šipić 1, Sršen, Šego dve odbrane, Bećiri 1

SRBIJA: Pušica 3, Vorkapić 1, Krsmančić, Crnoglavac 2, Pešić 3, N. Ilić 3(2), Mošić 2, V. Ilić 2, Nikolić, Kukić 1, Zelenović 3, Sretenović 2, Marsenić 1, Živković, Cupara 10 odbrana, dva sedmerca, Milosavljev

Printskrin: RTS 1

Hrvati su ovom pobedom završili posao i otišli na pomenuto EP 2020 sa sedam bodova, dok Švajcarska ima šest. Upravo će ove dve selekcije odigrati međusobni meč u kom je Orlovima potrebmna pobeda Kauboja. Kao i naš trijumf protiv Belgije i protiv Švajcarske od pet ili više golova. Podsetimo, Švajcarci su slavili sa 29:24 u prvom kolu.

Može Srbija na EP i kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Trenutno nismo tamo, ali bi lako mogli da budemo sa dva trijumfa i četiri boda.

Što se tiče same utakmice sa Hrvatskom, Srbija je odlično počela i povela sa 2:0. Međutim, videli smo sjajne akcije Kauboja u nastavku i vođstvo od 10:5 u 16. minutu.

Printskrin: RTS 1

Najveću prednost u prvom poluvremenu Hrvatska je stekla u 25. minutu posle gola sa sedam metara, a potom i sa igračem manje (16:9). Štrlek je bio precizan u kontranapadu, da bi Zelenović i Pešić do kraja poluvremena bili precizni za Srbiju - 17:11.

Kada smo već kod kontranapada, vredi pomenuti da Srbija nije imala nijedan u prvom delu igre. A onda su drugi počeli sa dva gola iz istih. Uspevao je nap tim u dva navrata da dođe na tri gola zaostatka, često smo bili na četiri uz napad, ali u pojedinim trenucima nismo imali ni sreće.

Orlovi su tokom celog drugog poluvremena, ako računamo samo tih 30 minuta, bili u egalu. Često i vodili, ali nas je to loše prvo poluvreme koštalo gubitka bodova.

VIDEO: Atmosfera u Zadru pred početak meča Hrvatska -Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    14. april 2019 | 20:57

    Uzas kako smo losi!!

  • SANDZAK AiRLiNES

    15. april 2019 | 00:03

    LOŠI JE VEOMA RUZNA RJEC ZA NEKOGA KOJI SE TRUDI DA VRATI OVU IGRU ONAMO GDJE JE I BILA U REDOVIMA KOLEKTIVNOG SPORTA ZEMLJE SRBIJE !!! U 30% UTAKMICE ONI SU NADIGRALI HRVATE ... TIM KOJI IGRA KONSTANTO ZAJEDNO I IGRACI KOJI SE POZNAJU GODINAMA ,ZNAJU KAKO DISE ONAJ DO NJEGA ... VIDJEO SAM AKCIJU GDJE JE CJELA SALA ZANEMJELA A IGRACI HRVATSKE ISPALI KAO MALA DJECA ..... VIDJEO SAM KONTRE GDJE PIVOT JE NAJBRZI U KONTRI ... VIDJEO SAM ZELJU ... VIDJEO ONAJ INAT - NE DOVOLJAN ZBOG PREVELIKOG RESPEKTA... VIDJEOKRILA KOJA SU DALA DOSTA GOLOVA U ODNOSU NA ZADNJIJ 10godina DOK SU SAMO IMALA EPIZODNU ULOGU ... DAJTE PERUNICICU SANSU,ZNA STA RADI ... VELIKI SE REZULTATI STVARAJU MUKOTRPNOI SA DOSTA ZNOJI I KRVI NA TERRNU ... SRECNO U DALJEM TAKMICENJU !!!

  • M

    15. april 2019 | 06:03

    EP mozda ali sledece.ovo slobodno da zaboravimo i ne pravimo kalkulacije.rukomet je odavno otisao iz Srbije kao i svi sportovi.neki se jos kao i drza ali nazalost jos malo.ko vodi i kako se radi a da ne pominjem ko je u savezima dobro i postoji sport.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA