≫ 

Ivan Miljković: U Italiji su me zbog Partizana zvali ''Mr. Million''

I to sve zbog transfera koji se tada dogodio

  • 7

Ivan Miljković, legendarni srpski odbojkaš, dao je jedan intervju za portal ''odbojka-volleyball.com'' gde je govorio o nekim zanimljivim stvarima iz svoje karijere.

Miljković je trenutno direktor Asocijacije profesionalnih odbojkaških klubova (ACPV), a kada već pominjemo klubove istaći ćemo da je nekadašanji korektor reprezentacije Srbije promenio čak njih sedam.

U skoro svakom je imao nadimak. U Turskoj je bio sultan, u Kataru šeik, u Srbiji Ivan grozni, Bog u Grčkoj… dok je za ''odbojka-volleyball.com'' otkrio kako su ga zvali u Italiji.

- U Italiji sam bio “Mr. Million”, jer je moj transfer iz Partizana i tom trenutku bio plaćen upravo toliko.

Otkrio je Miljković i kkao je sa mesta dizača prekomandovan na poziciju korektora.

Foto: Profimedia, AFP

- Desilo se to 1997. na čuvenom “Majskom” turniru, sa današnjim selektorom ženske reprezentacije Srbije Zoranom Terzićem koji je bio naš trener tada i koji je, zbog određenih igrača morao malo da se “poigra” sa svima nama i napravi neke, tada čudne poteze. Opet, sa druge strane kao i svi pravi treneri, zbog želje da se pobedi morao je da i preuzme malo odgovornosti i rizikuje što mu se na kraju isplatilo, jer je na kraju turnira ta ekipa Beograda postal prvak - rekao je Miljković i nastavio:

- Od tog turnira su me sve manje dovodili u poziciju da igram tehničara, a opet se to pokazao kao dobar izbor, a Zoran Terzić je u neku ruku “krivac” za to. I danas kada se sretnemo on i ja, šalimo se na račun tog turnira i pitamo se “šta bi bilo kad bi bilo”. Da li bih ja postao to što sam postao, a on ikada postao trener neke ženske ekipe. U svakom slučaju, obojici su nam se na kraju poklopile karte.

Jedno od pitanja za Miljkovića je bilo i ono da li je nekada bio nespreman.

- Kaže Robin Sarma, “Sreća je brak između pripreme i prilike”. Otkrio sam pre nekoliko godina čitajuci njegovu knjigu ovaj citat, koji sam ja u vrlo sličnoj formi imao uvek uglavi i spram toga se ponašao. Trenirao sam kada su se tokom leta ostali odmarali i letovali, čitao kada su drugi gledali filmove ili igrali igrice, izlazio kada su svi izlazili, ali isto tako i bio među prvima kada je trebalo dati primer kako se radi u sali. Jednostavno sam želeo da budem ''rođen spreman'' - istakao je Miljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA