≫ 

Naši preci nisu poznavali licemerje, lični interes i sramotu... Danas bi se postideli svog nasleđa: Grbić sa Gazimestana uputio jaku poruku! (FOTO)

Legendarni odbojkaš obišao srpsku svetinju na Kosovu i čuveni spomenik

  • 8

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Vladimir Vanja Grbić posetio je spomenik Gazimestan na Kosovu i Metohiji i podsetio na značaj očuvanja vrednosti koje su već dugo godina zagubljene.

- Ne, ne mogu da objasnim ono što sam osetio kada sam stao pred spomenik. Pred ploču istorije, tradicije i duhovnosti davno zaboravljene. Ljude koji su dali svoje živote da spase svoj narod veru i tradiciju.

One koji su poginuli za ono u šta su verovali. One koji ne poznaju lični interes, licemerje i sramotu. Oni koji su pravi. Danas bi se postideli svog nasleđa. Nije se promenilo vreme već ljudi.

U ime njih koji su zadužili sve nas moramo da spremimo naše naslednike da budu bolji od nas. Da budu svesni ko su, odakle i koje tekovine da čuvaju. Da se poštuju i ljudi i razlike i grade sa svima bolju budućnost - napisao je Grbić.

On je posetio KiM u okviru kampa koji nosi njegovo ime u Gračanici i sa lokalnim odbojkaškim klubom kao i OK Zvečan. Posetio je i manastir Gračanicu i istakao da su to emocije koje se ne opisuju nego lede krv u žilama.

VIDEO - Odbojkaši Srbije izgubili od Poljske ali prošli u polufinale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    21. april 2019 | 14:55

    Хвала Богу да има још таквих Срба.Желим свако добро господину Грбићу и желим да се такви умножавају и преузму власт у држави .

  • Deja

    21. april 2019 | 12:33

    Tačno. Ratki su oni koji su sačuvali malo ljudskosti u sebi...samo interes i ništa drugo

  • 🇷🇸

    21. april 2019 | 14:26

    Космет вазда био Србија и навек ће!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA