≫ 

Vojvodina tukla Zvezdu u gostima i osvojila treću uzastopnu titulu!

Novosadski odbojkaši stigli prvi do trećeg trijumfa u seriji

  • 2

Odbojkaši Vojvodine osvojili su treću uzastopnu titlu šampiona Srbije, pošto su u četvtom meču savladali Crvenu zvezdu u Beogradu rezultatom 3:1 (25:21, 15:26, 25:18, 25:16).

Ujedno, Novosađani su na kraju slavili sa 3:1 u seriji.

- Čestitam igračima što su izneli sve ovo na pravi nači. Bilo je do plej-ofa i slabijih igara, na kraju se sve složilo i kvalitet je došao do izražaja. Ni posle 0:1 nisam sumnjao u igrače, znao sam koliko mogu i vrede, samo je bilo potrebno vreme i strpljenje - rekao je trener Voše Siniša Gavrančić.

Prvotimci Vojvodine odlično su otvorili meč, brzo napravili nekoliko poena viška, a na servis Todorovića stigli i do 11:4. Vučićević je predvodio napad, radio je i blok, ali i igra u polju. U samom finišu imali su Novosađani i 22:13, te 23:16, ali je servis Nejića poremetio goste. Malo dekoncentracije i opuštanja u redovima pulena trenera Gavrančića bilo je dovoljno da Zvezda priđe na 20:23. Međutim, tu seriju prekinuo je Vučićević, a onda i stavio tačku na ovaj set.

Rizikovala je Zvezda na servisu, zaigrala na sve ili ništa, pa je u drugom periodu povela 10:5. Iako su Novosađani u nekoliko navrata pokušali da se vrate u igru, jednostavno im je malo toga polazilo za rukom. Servis protivnika i dalje je bio na nivou, trener Gavrančić je menjao, ali ni to nije pomoglo, te je ubrzo u setovima bilo 1:1.

Foto: MN Press

Sa dva bloka povela je Vojvodina 2:0 u trećem setu, igrala pribranije, konkrentnije, sigurnije u polju i to je donelo prednost od 8:4. Posle servisa Todorovića bilo je i 9:4, a blok je doneo gostima odlazak na tehnički tajm – aut s rezultatom 12:7. Domaći su uspeli malo da se primaknu, ali ih je sa servis linije poremetio Perić, u bloku su na mestu bili Kovačević i Mehić te doneli svom timu 20:14. Rutinski su gosti priveli ovaj period meča kraju i poveli 2:1 u setovima.

Zvezda se u četvrtom setu praktično ništa nije pitala i Voša je ubedljivo stigla do novog naslova prvaka.

- Otvorili smo loše finale, ali smo iz toga izašli jači i naredne tri utakmice dobili. Pokazali smo ko smo i koliko vredimo. Presudila je večeras naša želja, a pre svega kvalitet. Mnogo nam znači treća titula zaredom, najpre zbog svih nas, zbog ljudi klubu, ali i zbog onih koji nisu verovali u nas. I njima smo pokazali šampionske domete - rekao je Vučićević, a prenosi sajt Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA