≫ 

Poljubac gej vaterpolista snimljen u Hrvatskoj: Istorijska naslovnica L'Ekipa upozorila na homofobiju širom sveta!

Poljubi kog god želiš - poruka je jednog od najprestižnijih sportskih časopisa Evrope

  • 22

Čuveni francuski magazin L'Ekip posvetio je štampano izdanje posvetio je podizanju svesti protiv homofobije u sportu, pa je na naslovnicu stavio fotografiju vaterpolista koji se ljube u bazenu.

Ideja je nastala iz filma Sjajni škampi (Les Crevettes Pailletée"/Shiny Schrimps) koji prati vaterpolo ekipu tokom priprema za Gej olimpijske igre. Zanimljivo, film prati kampanja za borbu protiv homofobije u koju se uključio francuski list.

Prema scenariju, Gej igre se održavaju u Hrvatskoj, u kojoj je i snimljen deo filma, kao i u Parizu, u kojoj su zaista i održane 2018. godine. Zaplet nastaje kada glavni lik, Matias le Gof, inače olimpisjki pobednik, daje homofobnu izjavu na kraju karijere, a kao kaznu dobija posao selektora gej reprezentacije koju treba pripremiti za takmičenje.

Iz uredništva časopisa ističu, da nisu hteli da šokiraju nikog, već da podstaknu raspravu o tabu temi. U novom broju nalaze se tekstovi koji prate svedočanstva osoba koje iz prve ruke govore o homofobiji o sportu i životu jednog gej profesionalca, a među njima je i priča Džastina Fašanua, britanskog fudbalera koji je priznao da je homoseksualac, a onda se godinama borio sa napadima različite vrste pre nego se ubio.

- Poljubi kog god želiš - poruka je jednog od najprestižnijih sportskih časopisa Evrope

Muški poljubac na naslovnici L'Ekipa predstavljen je kao jedan od najhrabrijih potez velikih sportskih medija u Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA