≫ 

Radnički iz Niša u finalu Kupa Srbije, velika pobeda Dorćola u Balkan Super Ligi!

Nišlije do istorijskog finala Kupa dok su Dorćolci na dobrom putu da ponovo postanu lideri regiona

  • 1

U finalu Kupa Srbije u ragbiju 13 u nedelju 26. maja sastaće se Crvena zvezda i Radnički iz Niša – to je epilog polufinalnih duela odigranih za vikend. Nišlije su do istorijskog prvog finala stigli posle ubedljive pobede u Leskovcu protiv Morave 70:0, dok su se crveno-beli u finale plasirale bez borbe zbog kadrovskih problema ekipe Tamiša.

Za razliku od iznenađenja u četvrtfinalu kada su Nišlije eliminisale Dorćol, Leskovčani nisu mogli ozbiljnije da pariraju Radničkom koji je bez ikakvih problema se plasirao u finale gde će ih čekati ekipa Crvene zvezde.

VELIKA POBEDA DORĆOLA U REGIONALNOJ LIGI

I ako su iznenađujuće ispali u domaćem Kupu, ekipa Dorćola je načinila veliku pobedu u drugom kolu Grupe A Balkan Super Lige. Na gostovanju u Italiji savladana je ekipa Čognana sa 38:10.

Lignano - Dorcol BSL, Ragbi, regionalna liga Lignano - Dorcol BSL, Ragbi, regionalna liga Foto: Ragbi savez Srbije

Dorćolci su pretrpeli velike promene u poslednje dve godine, ovu sezonu su počeli lošije ali pobeda nad velikim rivalom pokazuje da je nekadašnja dominantna ekipa regiona na dobrom putu da se vrati na taj kurs.

Zbog tog lošeg starta cela sezona je bila ugrožena tako da su se borili za opstanak u Prvoj ligi. Ovom pobedom Dorćolci su gotovo sigurno obezbedili svoje mesto u najjačoj ligi i za narednu sezonu.

U grupe B Prve lige, još jedan srpski klub je zabeležio pobedu. U drugom kolu ekipa Kadikoj Bulsa savladali su Lokomotivu iz Sofije sa 82:10.

Takođe proteklog vikenda održano je Kup Srbije za mlađe kategorije u konkurenciji pionira i kadeta. U turnirskom formatu ragbija 9, titule su i kod pionira i kod kadeta pripale talentovanim ragbistima Partizana.

Partizan pioniri i kadeti, Kup Srbije, Ragbi Foto: Ragbi savez Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    13. maj 2019 | 11:35

    Kupuju li i ovde fmp i obilić iz niša bodove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA