≫ 

Sudije ojadile Kineskinju na Svetskom prvenstvu, ova se onesvestila na postolju: Engleski navijači izviždali svoju himnu (VIDEO)

Pamtiće ovaj dan Kineskinja Ženg dok je živa

  • 6

Umesto praznika taekvondoa - skandal na svetskom prvenstvu u Mančesteru.

U finalu u teškoj kategoriji, koje su radile Kineskinja Šujin Ženg i Britanka Bjanka Vokden, sudije su ojadile takmičarku iz najmnogoljudnije zemlje sveta, zbog čega je ova, nakon histerije i plača, pala u nesvest od uzbuđenja tokom intoniranja himni.

Naime, Kineskinja je dobila meč prilično ubedljivo rezultatom 20:11, ali su sudije dodelile zlato njenoj rivalki, jer je Ženg dosuđeno deset kaznenih bodova. Kao što je poznato, deseta opomena u ovom sportu je i diskvalifikaciona, pa je aktuelna olimpijska pobednica, na svoj užas, ostala bez svetske krune.

Definitivno je bačena velika mrlja na trijumf Britanke, s obzirom na to da je barem pola opomena za Kineskinju bilo krajnje diskutabilno, što su zvižducima za sudije znali da isprate i navijači. I ne samo to. Njihov revolt se pojačao i kasnije, tokom intoniranja britanske himne "God save the queen" koju su takođe izviždali, kao i ustoličenu, novu trostruku svetsku prvakinju na podijumu.

Nije Vokden, ipak, mogla uživati u velikoj pobedi, jer njena rivalka nije prihvatila njen simboličan gest dizanja ruke. Štaviše, Ženg se spustila na tatami odbijajući Bjankine čestitke i njene pokušaje da joj da do znanja da je moralna pobednica, a onda je usledio šok za sve: fizički iscprljena i emotivno skrhana, Ženg je kolabirala na postolju za vreme intoniranja himne!  

Pogledajte uplakanu Kineskinju pošto se pridigla, tokom intervjua za jednu televiziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA