≫ 

Ukrao je zlato Čaviću i rasplakao Srbiju, a sada se vraća u bazen: Felps "raspalio" navijače najavom o povratku iz penzije!

Ako bi se Amerikanac odlučio na ovaj korak, ovo bi bio njegov drugi povrata

  • 0

Najtrofejniji plivač u istoriji Olimpijskih igara Majkl Felps dao je intervju u kojem je dobro "zagolicao" maštu svojih navijača pričom o plivanju, koja se dotakla i njegovog mogućeg povratka u bazen.

Za ceo svet, osim za Srbiju, Felps važi za legendarnog plivača koji je osvojio sve što se može osvojiti. Ipak, za ljude u našoj zemlji ostaće zapamćene Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine kada je, po mnogima nezasluženo, osvojio zlato u trci na 100 metara deflin, i pored toga što je Milorad Čavić stigao prvi i nije "dovoljno jako lupio taster".

Milorad Čavić, Majkl Felps Čavić i Felps posle legendarne trke; Foto: Guliver/ Jamie Squire/Getty Images

Tako je Felps u intervjuu za San govorio o vremenu posle povlačenja i nagovestio da još uvek ima želju za takmičenjem.

- Posle mog prvog odlaska u penziju, nisam znao šta da radim i kuda da krenem. Mislim da sam iz tog perioda izvukao važne pouke. Sada prolazim kroz treću godinu od svog povlačenja. Sada sam srećan i zadovoljan. Još uvek razmišljam o plivanju. 

Osvajač 6 medalja iz Londona 2012. godine osvrnuo se za trkom koja je obeležila njegovu karijeru i z akojom žali, ali, nije spomenuo Čavića. Takođe, dodao je da bi još uvek mogao da se takmiči i tako "dao nadu" svojim navijačima.

- Voleo bih da sam pobedio Džoa Skulinga u 100 metara leptir stilom, ali ne mogu da pobedim u svakoj trci. Pričao sam nedavno sa njim i odmah sam se vratio u taj plivački mod. Iskreno, za mene je lakše da ostanem u penziji, ali još uvek postoji taj takmičarski izazov. Lakše bi bilo da ne razmišljam o plivanju. Trudim se da postavim druge ciljeve. 

Milorad Čavić, Majkl Felps Čavić i Felps sa medaljama; Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images

Posle Olimpijskih igara u 2012. godine Felps se povukao prvi put. Bio je u teškoj depresiji, pokušao je čak i da se ubije. Kasnije, 2014. hapsili su ga zbog alkoholisanja, da bi 2015. godine bio odstranjen iz tima SAD pred Svetsko prvenstvo

- Sada sam u dobroj poziciji da učim druge o važnosti mentalnog zdravlja. Takođe bavim se i pitanjima bezbednosti u bazenu. Iskrneo svakog dana tokom više od 25 godina mislio sam samo o plivanju. Zbog svega toga sam još uvek u sportu. Sada imam svoje ciljeve ka kojima idem. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA